Активисти ЦК и ученици ССШ "4. јули" у посети ГЦ Врбаса

Са жељом да промовишу међугенерацијско разумевање и пруже им подршку у настојању да активно и у миру проведу треће животно доба, током ове недеље млади људи окупљени у Црвеном крсту Врбаса, а затим и ученици Средње стручне школе "4. јули", посетили су кориснике услуга Геронтолоког центра.

"Делегација подмлатка и омладине Црвеног крста, предвођена секретарком Татјаном Глушчевић, обележила је Недељу ЦК посетом корисницима Геронтолошког центра Врбас. Оне су упознале кориснике са историјатом и активностима које ова међународна организација по светски признатим стандардима спроводи на локалном нивоу у општини Врбас. Након што су одиграле кратку позоришну представу посвећену буђењу хуманости, које су саме и написале, младе чланице Црвеног крста су представиле и своју мотивацију за хуманитарно ангажовање у преношењу знања и примени поступака прве помоћи угроженима, као и друштвеној подршци коју свакодневно пружају становништву.

Ученици ССШ '4. јули', у пратњи наставнице руског језика Мирјане Хрутке и педагога Милене Мерџан Радојичић, посетили су Геронтолошки центар. Ученици имају срећу да на веома креативан начин усвајају руски језик па су дошли на идеју да научено представе кроз пролећну активност под називом 'Матрјошка с љубављу'. Овај културно - језички програм обликовала је израда руске традиционалне лутке Матрјошке, познатије као 'Бабушка', и што је важније, даривање најлепше лутке. Једну од ових прелепих и омиљених ликова, намењених развијању креативности и способности мале деце, ученици из више разреда средње школе поклонили су недавно и руском амбасадору, док су данас њом обрадовали ученике који су давно напустили школске клупе. Ту поклонима није био крај с обзиром да је на иницијативу ученика корисницима и запосленима у Геронтолошком центру Врбас приређен рецитал и музичко путовање у далеку и блиску нам земљу. Корисници су на овај начин оживели своје школске дане и преварили се верујући да су заборавили давно научене реченице и песме мелодичног руског језика. Сваки корисник је добио посебно израђену поклон реченицу на руском језику са преводом, тако да је у једном тренутку дневни боравак Геронтолошког центра Врбас оживео са порукама љубави и братства на оба језика", саопштено је из Геронтолошког центра Врбаса

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...