"Безбедне школске руте" за сигуран пут до школе

Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас представио је родитељима деце четири основне школе у Врбасу и школе у Змајеву, резултате и закључке пројекта "Безбедне школске руте", кроз који су мапиране најугроженије локације на путу од куће до школе којим се крећу ђаци.

Пројекат је уз подршку општине Врбас и Савета за безбедност саобраћаја, спровео Центар за моторна возила, чији су саобраћајни инжињери на теренима вршили процену кључних тачака на којима треба да унапредити безбедност учесника у саобраћају, посебно ученика. Ове локације, између осталог, биће обележене и представљене на постерима у школама, као и на порталима, како би се сви информисали где је потребно додатно обратити пажњу током кретања.

"Резултате овог веома важног пројекта чине мапа критичних места и смернице које су упућене родитељима ученика које требе пренети на децу, али и смернице и мере локалној самоуправи које треба да реализује општина Врбас. Циљ је смањити или у потпуности елиминисати саобраћајне незгоде у којим учествују и деца", рекла је Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас и председница Савета за безбедност саобраћаја.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"