Дружење и паприкаш на теренима СУ "Младост"

Спортско удружење "Младост" из Старог Врбаса организовало је у недељу II такмичење у кувању свињског паприкаша. Интересовање је било веома велико тако да је већ у око 08.00 часова запаљено више од 30 ватри и на вериге окачено исто толико котлића, а свим тимови очекивали су да њихов рецепт крије тајну најбољег паприкаша и обезбеђује титулу победника.

Драган Стојчић, председник "Младости", истакао је да су припреме за такмичење и дружење трајале скоро два месеца, те да је управо добро осмишљен дан обезбедио да се на теренима удружења, на крају улице Петра Драпшина, нађе више од 500 учесника и посетилаца. "Уз такмичење у кувању свињског паприкаша, припремили смо и друге садржаје како би се сви који нам се придруже добро забавили. За децу су ту били аниматори и мађионичар, уз разне реквизите за игру, затим за старије је био организован квиз знања, такмичење у надвлачењу конопца и бацању камена с' рамена, као и прилика да се упознају са репликама разног оружја. Нису изостали ни тамбураши и томбола", рекао је Стојчић и захвалио општини Врбас и I Месној заједници на подршци у организацији. Уз њих, организацију су подржала чак 73 разна спонзора који су обезбедили 160 награда за томболу.


Према речима Данијеле Илић, чланице Општинског већа, овакве активности много значе грађанима Старог Врбаса, "јер је то прилика да се кроз организован вид дружења људи породично окупе, учврсте стара и успоставе нове пријатељства, одморе се и забаве". "Учешће у акцији узели су Актив жена I Месне заједнице, Црвени крст Врбаса, Атеље 05, Airsoft tim 'Синови анархије', бројна друга спортска удружења и удружења грађана, тимови јавних предузећа. Имали смо и демонстрације вештина Карате клуба, активности Шах клуба, ту је био и 'ЈАЗИП' са акцијом 'Не купуј, удоми', Ткачка радионица и многи други", рекла је Данијела Илић.      

Сезона на теренима СУ "Младост" сада је отворена и план је да се током пролећа и лета организује турнир за децу у фудбалу на песку, одбојци на песку и другим дисциплинама, а за крај сезоне, у септембру, планира се такмичење у кувању јунећег паприкаша.

"Надам се да ће ова манифестација прећу у традиционалну, јер то заслужује када видимо колико се људи окупи на њој и како се лепо друже. Ми смо ту да им помогнемо у томе, да их подржимо, као што чинимо и на другим местима и код других удружења, а њихова међусобна сарадња доприноси да град добије добре манифестације у којим грађани радо учествују. Наша идеја је била да сва удружења имају у свом програму овакве или сличне манифестације, да се посећују и заједнички делују, јер грађанима треба место и повод за дружење и такмичење", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас, приликом посете СУ "Младост". 

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...