Геронтолошком центру 1,5 милиона од ПССП

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је уговоре о додели средстава за реализацију програма и пројекта у циљу унапређења социјалне заштите на територији АП Војводине, одобрених на јавном конкурсу за финансирање, односно суфинансирање мера, активности и програма у области социјалне заштите у 2019. години.

Циљ конкурса је подстицај и развој нових и унапређивање квалитета постојећих услуга социјалне заштите, које реализују установе социјалне заштите или удружења грађана, као пружаоци услуга. Два уговора односе се на општину Врбас; Геронтолошком центру Врбас припало је 1,5 милиона динара за пројекат замене котлова за грејање у објекту домског смештаја у Куцури, а Удружењу жена "Сава" из Савиног Села, за програм "Геронтодомаћице и геронтонеговатељице на територији Савиног Села - пружање помоћи у кући и геронтонега", припало је 150.000 динара.

"Буџет који смо затекли пре тачно три године био је неоправдано недовољан, што су у највећој мери осетили управо корисници услуга социјалне заштите“, рекао је секретар Вулетић и додао да је Покрајински секретаријат секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова препознао потребе и од првог дана уложио напоре и средства да се ниво услуга подигне на виши ниво. "У претходне три године за унапређење социјалне заштите додељено је 600 милиона динара, од чега је данас додељено 70 милиона динара установама социјалне заштите и удружењима грађана, а такође још 65 милиона из текуће буџетске резерве", рекао је покрајински секретар. Потписаним уговорима обезбеђена су средства за 113 пројеката.

КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...

Обележен Дан НБ "Данило Киш"

22. феб 2020. КУЛТУРА

Обележен Дан НБ "Данило Киш"

Доделом књижевне награде "Небојша Деветак", уручењем покл...

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

20. феб 2020. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Ангелине Вукосав

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

19. феб 2020. КУЛТУРА

НБ "Данило Киш" обележава Дан установе

Народна библиотека "Данило Киш" обележиће у петак, 21. фе...

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

11. феб 2020. КУЛТУРА

Награда "Раде Брка" за Веселина Милићевића

Афористичар, сатиричар и дечији песник Веселин Милићевић ...