Геронтолошком центру 1,5 милиона од ПССП

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је уговоре о додели средстава за реализацију програма и пројекта у циљу унапређења социјалне заштите на територији АП Војводине, одобрених на јавном конкурсу за финансирање, односно суфинансирање мера, активности и програма у области социјалне заштите у 2019. години.

Циљ конкурса је подстицај и развој нових и унапређивање квалитета постојећих услуга социјалне заштите, које реализују установе социјалне заштите или удружења грађана, као пружаоци услуга. Два уговора односе се на општину Врбас; Геронтолошком центру Врбас припало је 1,5 милиона динара за пројекат замене котлова за грејање у објекту домског смештаја у Куцури, а Удружењу жена "Сава" из Савиног Села, за програм "Геронтодомаћице и геронтонеговатељице на територији Савиног Села - пружање помоћи у кући и геронтонега", припало је 150.000 динара.

"Буџет који смо затекли пре тачно три године био је неоправдано недовољан, што су у највећој мери осетили управо корисници услуга социјалне заштите“, рекао је секретар Вулетић и додао да је Покрајински секретаријат секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова препознао потребе и од првог дана уложио напоре и средства да се ниво услуга подигне на виши ниво. "У претходне три године за унапређење социјалне заштите додељено је 600 милиона динара, од чега је данас додељено 70 милиона динара установама социјалне заштите и удружењима грађана, а такође још 65 милиона из текуће буџетске резерве", рекао је покрајински секретар. Потписаним уговорима обезбеђена су средства за 113 пројеката.

КУЛТУРА

Динарски Срби у фокусу 41. Панонског вашара

23. сеп 2019. КУЛТУРА

Динарски Срби у фокусу 41. Панонског вашара

Од петка до недеље Врбас је био домаћин традиционалног Па...

Од уторка изложба слика Маје Стојановић

23. сеп 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Маје Стојановић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса припремила је за...

Слике Јелене Булајић у МСУ Војводине

21. сеп 2019. КУЛТУРА

Слике Јелене Булајић у МСУ Војводине

У Музеју савремене уметности Војводине синоћ је отворена ...

У Ликовној галерији од четвртка излажу деца

17. сеп 2019. КУЛТУРА

У Ликовној галерији од четвртка излажу деца

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у ч...

Књига Горана Лабудовића донела признање и издавачу

16. сеп 2019. КУЛТУРА

Књига Горана Лабудовића донела признање и издавачу

Недавно награђени роман Горана Лабудовића Шарла ''Ветрушк...