Врбас део "Недеље за чистију Војводину"

Акцијама на Фрушкој гори данас је отпочела "Недеља за чистију Војводину". Активности на уређењу 36 локалитета у 20 локалних самоуправа широм Војводине најављене су још приликом доношења Декларације о заштити животне средине, која је усвојена 28. маја.Тада је речено да се припремају две радне акције - "Недеља за чистију Војводину" и "Недеља за зеленију Војводину".

"Недеља за чистију Војводину” спроводи се као увод у активности које произилазе из Декларације о заштити животне средине у АП Војводини, којом је, између осталог, предвиђено да се до краја следеће године уведе забрана коришћења пластичних кеса и пластичних производа за једнократну употребу, како би се заштитила природа и обезбедио здравији и лепши живот грађана. Трајно је опредељење АП Војводине да се елиминишу озбиљне штете које на екосистемима настају бацањем производа од пластике", рекао је покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић.

Једна од локација на којој ће акција бити изведена је и Врбас, у којем ће се у четвртак, 27. јуна од 08.00 часова, чистити обала канала у улици Народног фронта, од Виноградског моста ка центру града.

У акцију су укључени ЈП "Војводинашуме", Национални парк Фрушка гора, Покрајински завод за заштиту природе, локалне самоуправе и велики број волонтера.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"