У Врбасу изведена акција "Недеља за чистију Војводину"

Врбас је данас био део широке акције под називом "Недеља за чистију Војводину". Као једна од 36 локација у 20 војвођанских општина, чистило се десно приобаље Великог бачког канала, на почетку улице Народног фронта. Педесетак волонтера, уз подршку функционера локалне самоуправе и радника ЈКП "Комуналац", уклонило је на стотине колограма смећа и биљног отпада, и уредило од пута према обали канала.

Акцији у Врбасу присуствовала је и Бранкица Табак, подсекретар у Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине.

"Ова акција саставни је део Декларације о заштити животне средине и у њу се сличним активностима укључило 20 локалних самоуправа. Данас у Врбасу уклањамо дивљу депонију крај Великог бачког канала и надамо се да ће Врбашани, али сви остали грађани Војводине, увидети да није проблем и да сами водимо бригу о животној средини. Олаким поступањима уз канал који је већ проблематичан и са чијим чишћењем тек треба да се позабавимо, нагомилале су се дивље депоније и време је да се забринемо. Надамо се да ће овакве акције постати традиција и да ће у будућности грађани их сами организовати, и то онолико пута колико је потребно. Волонтери који су данас радили су људи из нашег окружења, људи из руководства општине и јавних предузећа, и хтели су да покажу да су овакве акције обавеза свих грађана, јер се о својој животној средини морамо заједно старати. У овој акцији Војводина се ујединила и свима нам је важно да живимо у чистом простору", рекла је Бранкица Табак. 

Милан Глушац, преседник општине Врбас, захвалио се Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине на константној подршци у пројектима који се реализују у Врбасу и околини, истичући да "партнерство са свим секретаријатима Покрајинске владе увек донесе унапређење квалитета живота грађана". "Са задовољством смо пристали да будемо део акције 'Недеља за чистију Војводину'. Окупили смо приватни и јавни сектор на једном месту, очистили један велики простор крај Великог бачког канала, и послали јавности поруку о важности рада у области заштите животне средине. Битно је да смо овакве акције организовали и сами, да истовремено радимо на едукацији најмлађег нараштаја како би сутра имали одговорне грађане који брину о животној средини. Верујем да Врбашани цене овакву врсту акција и да ће се и сами укључити у њих", рекао је Глушац.

   

       

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"