Нови успеси боксера из Врбаса

Novi uspesi Boks klub Čarnok Vrbasa

Четири такмичара Бокс клуба Чарнок из Врбаса, Дајана Грмуша, Сандра Брил, Стефан Цамовић и Душан Дринчић, били су чланови репрезентације Србије на 37. Војвођанској златној рукавици, која је одржана у Суботици. У укупно пет медаља за Србију, једној златној и четири бронзане, боксери из Врбаса учествовали су са две - на грудима Дајане Грмуше и Душана Дринчића засијале су одличја за освојено треће место на престижном турниру, на ком је учествовало 114 мушких и 76 женских боксера из 21 државе.

"Ово је један од најтежих боксерских турнира у задњих десетак година. Репрезентације које су учествовале довеле су прве поставе својих бораца, а Аргентина, Бразил, Индија, Италија, Казахстан, Литванија, Монголија, Русија, Шкотска и Украјина само су неке од земаља учесника. Дајана је у категорији 51-54 кг победила противницу из Мађарске и пласирала се у полуфинале где ју је сачекала опасна противница из Казахстана, која је вољом судија однела победу и пласирала се у финале. Дајана је освојила бронзану медаљу и проглшена је за најбољу домаћу такмичарку турнира, због чега је награђена пехаром. Душан је у полутешкој категорији прекидом у другој рунди савладао борца из Румуније, али је у полуфиналу поражен од далеко искуснијег и снажнијег борца из Турске, те је освојио бронзану медаљу. До вредних резултата стигли су уз подршку тренера у свом клубу и репрезентацији, међу којима је и Жељко Жмукић, тренер у Чарноку", рекао је Игор Шкундрић, председник БК Чарнок, и додао да су за тринаест година постојања клуба остварени врхунски резултати који су БК Чарнок сврстали међу прве у Србији по освојеним медаљама на домаћем и међународном рингу.

Иначе, три боксера Чарнока добила су позив за учешће на међународним првенствима - Машан Никчевић, категорија до 75 кг, налази се на припремама репрезентације Србије у Бањи Ковиљачи и спрема се за Европско првенство за кадете у Тбилисију, у Грузији, а Стефан Цамовић и Дајана Грмуша ускоро крећу на Златибор на припреме за Европско првенство за младе, које се одржава у Софији, у Бугарској. Дамир Јајић као члан репрезентације Србије учествоваће на 3. ЈУНИОРСКОМ КУПУ НАЦИЈА у Врбасу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"