Врбас у међународном пројекту „Play! MOBILE“

Vrbas u međunarodnom projektu „Play! MOBILE“

Идеја пројекта је подстицање културног учешћа у микро регионима Европе. У питању је интернационални пројекат који Асоцијација Kултуранова, Нови Сад, Di mini teatro, Француска, Pro Progressione, Мађарска и МАГМА, Румунија реализују у 4 државе (Француској, Мађарској, Румунији и Србији) и 12 градова који ће резултирати са 12 представа.

Један од 12 градова у којима се реализује овај интересантни, интерактивни пројекат у култури је Врбас. Од 5.8.-9.8.2019. године кроз више креативних радионица, млади са знањем енглеског језика ће креирати представу. Представа ће имати премијеру 9.8.2019. године.

Организатори и реализатори пројекта поручују: “Ми јачамо капацитете локалних партнера (градова учесника) у имплементацији међународног пројекта дајући им идеје о томе како допрети изван зидова институција, доћи до нове публике и бити део шире мреже културних институција широм света. Представа је део платформе за интеракцију између уметника-артефакта и јавности. Нуди могућност учесницима да уче о себи и граду у коме живе на нови креативни начин, нудећи им могућност притом да упознају и преосталих 11 градова односно три земље у које су такође у пројекту.“

Канцеларија за младе Врбаса, која се у сусрет Дану младих укључила у овај пројекат, позива удружења младих, организације цивилног друштва, грађане са знањем енглеског језика заинтересованим за учешће у оваквој врсти пројекта да се за учешће пријаве у просторијама Канцеларије за младе (Маршала Тита 81, Врбас) сваког радног дана од 8 до 15 часова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"