Све спремно за III Јуниорски куп нација у боксу

Само седам дана преостало је до почетка III Јуниорског купа нација у боксу, који се од 14. до 18. августа одржава у Центру за физичку културу "Драго Јововић". Град домаћин Врбас, заједно са партнерима из околине, спреман је да дочека спортисте и спортске раднике из 22 државе света, сви детаљи организације су договорени, задаци су подељени и у току је њихова реализација, потврђено је на данас одржаној последњој седници Организационог одбора пред почетак турнира.

Седницу су водили Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, Игор Шкундрић, председник Бокс клуба Чарнок и члан Организационог одбора, Јовица Панић, председник БС Војводине и директор турнира, и Предраг Ројевић, саветника председника општине Врбас, а присуствовао јој је и Дамјан Миљанић, председник суседне општине Кула која ће Врбасу пружити подршку у организацији III Јуниорског купа нација у боксу. Такође, присутни су били и представници бројних служби и установа које ће дати допринос организацији. 

Према речима Шкундрића, љубитељи бокса имаће прилику да виде наступе најбољих младих боксера из 22 државе: Босне и Херцеговине, Хрватске, Немачке, Грчке, Мађарске, Индије, Израела, Казахстана, Северне Македоније, Црне Горе, Норвешке, Палестине, Пољске, Румуније, Русије, Словеније, Словачке, Шведске, САД, Украјине, Узбекистана и домаћина Србије. Неке репрезентације које долазе из најудаљенијих крајева света, већ ових дана стижу у Врбас, тако да ће бити потребно да домаћини буду на услузи гостима и пре почетка надметања.

Срђан Станић, члан Општинског већа, истако је да је Врбасу част да има прилику да организује овако велики спортски спектакл, те да вишегодишње искуство свих људи укључених у организацију и потенцијал којим располажу ЦФК, угоститељски објекти, све градске службе и установе, гарантују надметање са ког ће сви учесници понети најлепше утиске.

Прецизан извештај о до сада учињеним и преосталим задацима за последње дане пред почетак турнира, предали су Игор Шкундрић и Јовица Панић, уз молбу свим учесницима да сада уложе и додатни напор како би све прошло у најбољем реду. "У питању је светски куп, међународно такмичење највишег ранга и молим све да укључе у рад камо би били добри домаћини младим људима из целог света. Већ сада хвала онима који свакодневно учествују у организацији. Програм почиње већ 13. августа, дан пре отварања турнира, културно-уметничком приредбом у центру града. Свечано отварање је 14. августа у 17.00 часова, а елиминационе борбе крећу у 15.00 часова", рекао је, између осталог, Шкундрић.  

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"