"Особе са инвалидитетом које су мењале свет"

Удружење грађана Женски центар "Хоризонт", у сарадњи са Color Media Communications, организоваће у уторак, 10. септембра, интерактивну изложбу "Особе са инвалидитетом које су мењале свет", на Тргу Николе Пашића тачно у подне.

"Пројекат 'Особе са инвалидитетом које се мењале свет' спроводи компанија Color Media Communications, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије за људска и мањинска права и амбасада страних држава у Београду. Током 2019. изложба ће гостовати у шест градова широм Србије, а Врбас је трећи по реду град домаћин. Посетиоци ће бити у прилици да се информишу о познатим особама које су упркос озбиљним хендикепима, успеле да истрају у својим идејама и наумима, као и да уживају у звуцима виолине Теодоре Деспотовић, ученице 7. разреда ОШ '20.октобар' из Врбаса", саопштили су организатори изложбе. 

Истога дана у 18.00 часова, у Куцури, ЖЦ "Хоризонт" ће организовати и трибину под називом "Жене живе и на селу". Кампања 'Жене живе и на селу', чији је циљ оснаживање жена у руралним пределима, покренута је симболично 08. марта 2019. године, статусном конференцијом одржаном у Дому Народне Скупштине РС. Ова кампања спроводи се под покровитељством председнице Народне Скупштине, Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања, министарке без портфеља, задужене за демографију и популациону политику, и Канцеларије за људска и мањинска права. Трибина 'Жене живе и на селу' у Куцури је осма по реду у 2019. години", најављено је из ЖЦ "Хоризонт".

 

КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

14. нов 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује излож...

Дан домаћег филма и у Врбасу

12. нов 2019. КУЛТУРА

Дан домаћег филма и у Врбасу

Филмски центар Србије у сарадњи са ДОКСрбија наставља реа...

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

11. нов 2019. КУЛТУРА

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у петак, 15...

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

28. окт 2019. КУЛТУРА

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

На 64. Међународном сајму књига у Београду, у петак, 25. ...

Све спремно за II Фестивал драмског стваралаштва за децу

25. окт 2019. КУЛТУРА

Све спремно за II Фестивал драмског стваралаштва за децу

Врбас ће од 28. до 30. октобра бити домаћин II Фестивала ...