"Особе са инвалидитетом које су мењале свет"

Удружење грађана Женски центар "Хоризонт", у сарадњи са Color Media Communications, организоваће у уторак, 10. септембра, интерактивну изложбу "Особе са инвалидитетом које су мењале свет", на Тргу Николе Пашића тачно у подне.

"Пројекат 'Особе са инвалидитетом које се мењале свет' спроводи компанија Color Media Communications, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије за људска и мањинска права и амбасада страних држава у Београду. Током 2019. изложба ће гостовати у шест градова широм Србије, а Врбас је трећи по реду град домаћин. Посетиоци ће бити у прилици да се информишу о познатим особама које су упркос озбиљним хендикепима, успеле да истрају у својим идејама и наумима, као и да уживају у звуцима виолине Теодоре Деспотовић, ученице 7. разреда ОШ '20.октобар' из Врбаса", саопштили су организатори изложбе. 

Истога дана у 18.00 часова, у Куцури, ЖЦ "Хоризонт" ће организовати и трибину под називом "Жене живе и на селу". Кампања 'Жене живе и на селу', чији је циљ оснаживање жена у руралним пределима, покренута је симболично 08. марта 2019. године, статусном конференцијом одржаном у Дому Народне Скупштине РС. Ова кампања спроводи се под покровитељством председнице Народне Скупштине, Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања, министарке без портфеља, задужене за демографију и популациону политику, и Канцеларије за људска и мањинска права. Трибина 'Жене живе и на селу' у Куцури је осма по реду у 2019. години", најављено је из ЖЦ "Хоризонт".

 

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...