Врбасу признање Агенције за безбедност саобраћаја

Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас добио је званично признање од Агенције за безбедност саобраћаја као једно од најагилнијих тела ове врсте у Србији. Признање је Миљани Штулић, председници Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас, и Страхињи Ђурачићу, помоћнику командира за саобраћај Полицијске станице Врбас и члану Савета, уручено на другом стручном семинару "Унапређење система безбедности саобраћаја", који АБС уз подршку Министарства унутрашњих послова организује на Копаонику.

На једном од бројних панела и радионица на којима су стручњаци различитог профила говорили о безбедности саобраћаја и мерама које могу да допринесу мањем броју страдалих особа у незгодама, о активностима у општини Врбас говорили су представници Савета за безбедност саобраћаја, а највише пажње изазвало је представљање пројекта "Школске патроле", који се једино спроводи у општини Врбас.

Семинар на Копаонику је намењен представницима свих локалних самоуправа у Србији и члановима локалних савета за безбедност саобраћаја. Организује се у оквиру националне Стратегије безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије за период од 2015. до 2020. године. Основни циљ семинара је подизање капацитета рада локалних Тела за координацију послова безбедности саобраћаја уз подршку свих субјеката који делују и систему безбедности саобраћаја на националном нивоу. Теме стручног семинара биће разрађене кроз примере добре праксе који су реализовани у локалним самоуправама у Републици Србији и Републици Српској, а треба да послуже за пример како и на који начин би требало да се реализују активности које доприносе унапређењу безбедности саобраћаја.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"