"Не прљај. Немаш изговор!" у ОШ "Петар Петровић Његош"

Kампања СББ фондације "Не прљај. Немаш изговор!" настављена је данас у Врбасу, где је Еко тим СББ фондације, заједно са представницима ОШ "Петар Петровић Његош" и Оријентиринг клуба "Азимут Плус", очистио школско двориште ове образовне установе.

"Акцијама чишћења које организује СББ фондација желимо да покажемо да за наше чистије и здравије окружење нису довољне само речи, већ је потребна конкретна акција. Очувању животне средине треба посветити више пажње и времена и зато је наша мисија да пробудимо овај осећај код деце и одраслих. Задатак свих нас јесте да одржавамо простор око школа чистим, како би наша деца време у школи проводила у што здравијем окружењу. На подршци у реализацији данашње акције захвалила бих се представницима општине Врбас, ОШ 'Петар Петровић Његош' и Оријентиринг клуба 'Азимут Плус', изјавила је Милена Каровски из СББ-а.

"Захваљујући СББ фондацији у нашој школи спроведена је акција 'Не прљај. Немаш изговор!'. Трудимо да овом и сличним акцијама, које увек подржавамо и у њима учествујемо, подигнемо свест деце о чистоћи простора где бораве", истакла је Биљана Рашковић, наставница разредне наставе у ОШ "Петар Петровић Његош".

"СББ фондација је у периоду од четири године очистила 82 града и одиграла представу 'Ко то тамо прља' за 25.000 деце. Поред тога, произведено је и подељено 40.000 еко кеса, донирано је 21 дечје игралиште широм Србије, а у 2018. години покренут је пројекат 'Не прљај. Немаш изговор! - ИЗАЗОВ!' у којем је до сада учествовало 52.328 деце из 2522 одељења, односно 614 школа", наводи се у саопштењу СББ фондације.

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...