"Мултиарт" прикупља храну за угрожене породице

Поводом Светског дана хране, који се обележава 16. октобра, Удружење грађана "Мултиарт" заједно са Возачима великог срца Србија и Српским ратним ветеранима укључиће се у акцију Банке хране Београд под називом "ПОМАЖЕМО ДА ИМАЈУ И ОНИ КОЈИ НЕМАЈУ".

Како је саопштено из "Мултиарта", волонтери ове организације ће купцима у Макси дисконту у Врбасу предлагати да уз своју куповину купе и неку од намирница за помоћ угроженим, при чему то никако не сме да угрози кућни буџет купца.

"Да ли ће то бити литра уља, килограм брашна или шећера, конзервирана паштета, месни нарезак, пиринач, кеса макарона или шпагета, сасвим свеједно, неком ће много значити. Акција ће се одржавати у Макси дисконту у Врбасу следећим данима: петак, 11. октобар од 15.00 до 19.00 часова, субота, 12. октобар од 10.00 до 18.00 часова, и недеља, 13. октобар од 09.00 до 15.00 часова. Уколико желите да будете волонтер у оквиру ове акције, јавите се до четвртка, 10. октобра. Такође, намирнице које могу са стоје ван расхладних уређаја можете доставити свим данима од 17.00 до 20.00 часова у просторије УГ "Мултиарт". У удружење можете донети и било шта од домаће зимнице, воћа или поврћа (домаће џемове, ајваре, салате у теглама, кромпир, лук, јабуке и слично). Намирнице ће бити достављене социјално угроженим породицама деце са тешкоћама, особама са инвалидитетом, а уколико намирница буде довољно, и установама у којима су трајно смештене особе са инвалидитетом. Поруке које шаљемо на светски дан хране: - Не бацајте олако храну! - Пажљиво тумачите етикете на прехрамбеним производима – не бацајте их пре времена! - Уколико вам је нека храна вишак и сматрате да је нећете искористити, донирајте сиромашним породицама или хуманитарним организацијама, - Приликом куповине дајте предност малим пољопривредним произвођачима", наводи се у саопштењу "Мултиарта".

КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...