"Мултиарт" прикупља храну за угрожене породице

Поводом Светског дана хране, који се обележава 16. октобра, Удружење грађана "Мултиарт" заједно са Возачима великог срца Србија и Српским ратним ветеранима укључиће се у акцију Банке хране Београд под називом "ПОМАЖЕМО ДА ИМАЈУ И ОНИ КОЈИ НЕМАЈУ".

Како је саопштено из "Мултиарта", волонтери ове организације ће купцима у Макси дисконту у Врбасу предлагати да уз своју куповину купе и неку од намирница за помоћ угроженим, при чему то никако не сме да угрози кућни буџет купца.

"Да ли ће то бити литра уља, килограм брашна или шећера, конзервирана паштета, месни нарезак, пиринач, кеса макарона или шпагета, сасвим свеједно, неком ће много значити. Акција ће се одржавати у Макси дисконту у Врбасу следећим данима: петак, 11. октобар од 15.00 до 19.00 часова, субота, 12. октобар од 10.00 до 18.00 часова, и недеља, 13. октобар од 09.00 до 15.00 часова. Уколико желите да будете волонтер у оквиру ове акције, јавите се до четвртка, 10. октобра. Такође, намирнице које могу са стоје ван расхладних уређаја можете доставити свим данима од 17.00 до 20.00 часова у просторије УГ "Мултиарт". У удружење можете донети и било шта од домаће зимнице, воћа или поврћа (домаће џемове, ајваре, салате у теглама, кромпир, лук, јабуке и слично). Намирнице ће бити достављене социјално угроженим породицама деце са тешкоћама, особама са инвалидитетом, а уколико намирница буде довољно, и установама у којима су трајно смештене особе са инвалидитетом. Поруке које шаљемо на светски дан хране: - Не бацајте олако храну! - Пажљиво тумачите етикете на прехрамбеним производима – не бацајте их пре времена! - Уколико вам је нека храна вишак и сматрате да је нећете искористити, донирајте сиромашним породицама или хуманитарним организацијама, - Приликом куповине дајте предност малим пољопривредним произвођачима", наводи се у саопштењу "Мултиарта".

КУЛТУРА

Стигло првих 1.000 доза вакцине против грипа

15. окт 2019. КУЛТУРА

Стигло првих 1.000 доза вакцине против грипа

Дом здравља "Вељко Влаховић" добио је данас првих 1.000 д...

Отворен конкурс за организацију изложби

10. окт 2019. КУЛТУРА

Отворен конкурс за организацију изложби

Ликовна галерија Културног центра Врбаса позвала је свр з...

Веселин Милићевић победник фестивала "Булка"

05. окт 2019. КУЛТУРА

Веселин Милићевић победник фестивала "Булка"

Афористичар, сатиричар и песник за децу из Врбаса Веселин...

Динарски Срби у фокусу 41. Панонског вашара

23. сеп 2019. КУЛТУРА

Динарски Срби у фокусу 41. Панонског вашара

Од петка до недеље Врбас је био домаћин традиционалног Па...

Од уторка изложба слика Маје Стојановић

23. сеп 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Маје Стојановић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса припремила је за...