Пријем за младе поводом Дечије недеље

Пријемом под називом "Отворена врата", на ком се из године у годину сусрећу деца из свих образовних установа са руководством општине Врбас, приведена је крају "Дечија недеља". Била је то прилика за размену мишљења, идеја, порука и захтева, у којој обе стране теже једном истом циљу -  унапређењу и осмишљавању што бољег амбијента у ком млади треба да расту, уче, стасавају и увек постају бољи и напреднији од својих претходника, како би напредовало и цело друштво.

Децу из ПУ "Бошко Буха" и свих основних и средњих школа у општини Врбас дочекали су Милан Глушац, председник општине Врбас, Марјана Мараш, председница Скупштине општине и председница Одбора за обележавање Дечије недеље, Миљана Штулић, заменица председника општине, и Даница Парошки, помоћница председника општине задужена за образовање. Речи добродошлице младима изрекли су Глушац и Мараш, заједно истичући да се увек радују учешћу на најбољем и најлепшем пријему у једној години. 

"Дечија недеља прилика је да се снажније осврнемо на потребе младих, на њихов положај, услове у којим уче, а ове године посебно и на њихова права, јер је манифестацијом обележено и три деценије од усвајања Конвенције УН о правима детета. Обавеза је целог друштва, па тако и локалне самоуправе, да чини све за квалитетнији живот најмлађих генерација, јер су они наша будућност, и у том процесу заједно морамо радити са родитељима, васпитачима, учитељима, наставницима, професорима, тренерима, свима онима који на било који начин могу помоћи правилном развоју сваког појединца", рекао је Милан Глушац, председник општине Врбас.

Марјана Мараш, председница Одбора за обележавање Дечије недеље, оценила је да је ове године манифестација била веома садржајна и да је програм у општини Врбас одговорио на све захтеве и препоруке организатора на највишем нивоу. "Имали смо заједничку седницу представника ученичких парламената, разговарали смо о дечијим правима, успоставили мост сарадње међу генерацијама, што је такође било препоручено, одржали низ културних, спортских и уметничких програма, такмичења и радионица. Било је и хуманитарних акција а пријемом у Скупштини општине Врбас добили смо прилику да заједно оценимо спроведено, одговоримо на питања деце, видимо много тога што су научили и закажемо нови сусрет", рекла је Мараш.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"