Акција против лажних пријава за уједе паса

Заједничким деловањем Правобранилаштва општине Врбас, Комисије за утврђивање висине накнаде штете настале на основу уједа паса луталица на територији општине Врбас и Основног јавног тужилаштва, пред Основним судом у Врбасу,  по први пут покренут је поступак за кривично дело "навођење на оверавање неистинитог садржаја из члана 358, став 1, Кривичног законика".

Наиме, за сада Основно јавно тужилаштво у Врбасу поднело је један оптужни предлог Основном суду у Врбасу, а постоји сумња да би слични резултати могли стићи у још неколико предмета.

"За сумњиве пријаве које су стигле из Куцуре, Прaвобранилаштво општине Врбас и Комисија за утврђивање висине накнаде штете настале на основу уједа паса луталица, затражила је судско-медицинско вештачење, на околност механизма повређивања. По први пут догодило се да је вештак децидно искључио могућност да је повреда настала уједом пса. Правобранилаштво општине Врбас је спорне предмете уступило Основном јавном тужилаштву у Врбасу на даље поступање. Основно јавно тужилаштво је након прикупљених доказа поднело оптужни предлог Основном суду у Врбасу.

О овој теми се често говори и спекулише и постоје сумње да појединци злоупотребама наносе штету општинском буџету и на противзаконит начин стичу новац. Грађани који претрпе телесне повреде услед уједа паса луталица имају право на надокнаду штете, обзиром да се одговорност општине заснива на чињеници да је она изворни носилац комуналних делатности. Међутим, свака злоупотреба се мора спречити или бити санкционисана. Ово је први пут да ће се пред Основним судом у Врбасу, у кривичном поступку, наћи предмет због лажног пријављивања уједа паса", саопштено је из Правобранилаштва општине Врбас.

КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

14. нов 2019. КУЛТУРА

Од уторка изложба слика Мие Арсенијевић

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организује излож...

Дан домаћег филма и у Врбасу

12. нов 2019. КУЛТУРА

Дан домаћег филма и у Врбасу

Филмски центар Србије у сарадњи са ДОКСрбија наставља реа...

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

11. нов 2019. КУЛТУРА

У петак позоришна представа "Судбине у магли"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у петак, 15...

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

28. окт 2019. КУЛТУРА

Зборник поезије финалиста ФПМ промовисан на Сајму књига

На 64. Међународном сајму књига у Београду, у петак, 25. ...

Све спремно за II Фестивал драмског стваралаштва за децу

25. окт 2019. КУЛТУРА

Све спремно за II Фестивал драмског стваралаштва за децу

Врбас ће од 28. до 30. октобра бити домаћин II Фестивала ...