ПСС Врбас на услузи пољопривредницима

Александар Богићевић, помоћник министра пољопривреде задужен за рурални развој, и Младен Петковић, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, посетили су данас Врбас и разговарали са руководством Пољопривредне стручне службе Врбас и пољопривредним произвођачима о сарадњи и подршци у циљу ефикасније производње и развоја аграра. План Министарства пољопривреде је да обиђе све службе у Србији како би на у директном разговору добили информације од пољопривредника, као и учврстили контакт између пољопривредника, саветодаваца, локалних самоупрва и надлежних покрајинских и републичких органа.

"Овакве посете и састанци су најпродуктивнији, било је доста предлога, а ми треба да правимо стратегију шта је најбоље радити. Проблема увек има, али управо оваквим приступом, заједничким састанцима и радом, можемо да решавамо проблеме са којим се сусрећемо. Пољопривреда је овде запостављана скоро 30 година и ми сада на брз начин не можемо да решимо све, али један по један проблем заједничким снагама покушаћемо да решимо", рекао је Богићевић.

Александар Ђуричковић, Директор Пољопривредне стручне службе која покрива територије општина Врбас, Кула, Србобран и Бечеј, истакао је да овај сервис стоји на располагању пољопривредним произвођачима у сваком тренутку и стручним саветима унапређује ефикасност у производњи. 

Пре састанка у Врбасу гости из надлежног министарства и покрајинског секретаријата посетили су газдинство Боривоја Жижакова у Змајеву, а затим и Пољопривредну стручну службу Врбас.

Прилог ТВ Бачка.

 

 



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"