Ученици ССШ "4. јули" посетили Румунију

У оквиру пројекта "Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини - мере јачања међусобног поверења код младих", који спроводи Покрајинска влада, три ученице Средње стручне школе "4. јули" - Милица Сабадош, Јулиана Варга и Адријан Деме, биле су део тима за који је организовано едукативно путовање у Републику Румунију.

"У току едукативног путовања, у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, учесници у пројекту посетили су градове: Клуж, Мјеркуреа Ћук, Брашов, Бустени, Синају, Сибиу, Хунедоара и Темишвар, и упознали се са њиховим културно историјским знаменитостима. Осим што су стекли знања о историји и култури Румуније, све активности током путовања биле су усмерене у дугорочно развијање духа толеранције, међусобно уважавање и поверење, неговање и развијање вредности мултиетничког и мултикултуралног друштва Војводине, као модерне европске регије и укључивање и непосредан контакт више хиљада младих", саопштили су учесници у пројекту и организатори путовања. 

Иначе, посета Румунији била је награда за резултате остварене на омладинском кампу у Кањижи, који је био део пројекта "ОАСИС – Киштелек - Кањижа; допунски туристички развој који се заснива на природним ресурсима као међусобно повезаним различитим елементима регионалног туристичког система".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"