Стефан Цамовић најбољи боксер турнира "Zagreb open 2019"

На традиционалном међународном турниру у боксу "ZAGREB OPEN", који је  одржан у Загребу у Хрватској од 14. до 17. новембра, двоја спортиста из Врбаса, репрезентативци Србије Стафан Цамовић и Дајан Грмуша, освојилу су две медаље - Стефан златну а Дајана бронзану.

Оба представника Бокс клуба 'Чарнока' показала су завидну вештину и технику, те су на најбољи начин представили клуб, општину Врбас и Републику Србију. Стефан Цамовић је уврстио још једно злато у своју колекцију, а клубу је донео пехар за најбољег омладинца турнира, док је Дајана Грмуша узела бронзану медаљу.

"Стефан је боксовао у категорији до 60 кг у узрасту младих. На путу до злата му се нашао првак Словеније, а у финалној борби боксер из Црне Горе, који је 2017. године проглашен за најперспективнијег спортисту Подгорице. Након тешког меча Стефан је изашао као победник и окитио се златном медаљом. Овом победом, уписао се у листу најбољих које је Врбас икада имао. Четвороструки првак Србије, четвороструки првак Војводине, победник међународног турнира у Лазаревцу, победник међународног турнира у Беочину, победник Јуниорског купа нација у Врбасу, носилац златних медаља са многих такмичења, девет пута проглашаван за најбољег боксера разних турнира, низ је фантастичних успеха овог младог спортисте.

Тренер у БК "Чарнок" Игор Шкундрић каже да за 13 година рада, колико клуб и постоји, још се није појавио толико борбен, срчан и храбар борац. "Стефан Цамовић је неко ко противника гледа право у очи, не занима га његово искуство, килажа, величина и снага, занима га само да победи. Најбољи пример тога је победа на турниру у Загребу. Стефан је имао 63 килограма пар дана пре почетка такмичења, а морао је да килажу коригује на 60 кг да би био у категорији, због чега је био исрпљен и уморан, али то га није спречило да исцрпи последњи атом снаге и победи противнике. Цамовић је рођени Равноселац који већ шест година сваку ноћ долази аутобусом на тренинг, мора да преседа са аутобуса на аутобус, јер не постоји директна линија, враћа се кући после поноћи, а ујутро иде у школу. Захваљујемо се професорима и управи ССШ '4. јули' на разумевању и подршци коју пружају Стефану у његовој спортској каријери. Ретко се виђа да неко има толику љубав према боксу. Равно Село треба да се поноси јер је овај млади боксер већ сада постао најбољи боксер општине Врбас, свих времена", истакао је тренер Шкундрић.

Председник клуба Жељко Жмукић нагласио је да је Цамовић недељу дана пре Загреба имао и тежак меч у Жабљу, у 8. колу РЛВ, када се сусрео са старијим, искуснијим и тежим боксером из БК "Наисус" из Ниша, који боксује у Првој лиги Србије.

"Меч између Николе Лазаревића и Стефана Цамовића био је права борбена уметност. Снажни ударци са много надмудривања између равноправних противника, изазвали су пажњу целе публике. Стефан је победио одлуком судија 5:0 одличног Николу и добио је пехар за најбољег борца турнира. Поред Стефана, у Жабљу је рукавице укрстио и Машан Никчевић, у категорији до 75 килограма, са боксером Николом Божовићем из БК 'Сомбор'. Иако је Никола имао 10 пута више мечева од Машана, то га није спречило да победи. Машан Никчевић је узео златну медаљу и пехар за најбољег кадета", рекао је Жмукић.

Дамир Јајић из БК "Чарнок" је однео победу без борбе, док је Огњен Сјеклоћа имао свој први меч као уводну борбу у којој је показао да је рођен за овај спорт. По речима тренера Игора Шкундрића, интензитет тренинга се не смањује, с обзиром на то да су такмичења током целе године и да нема паузе. "Предстоји нам дуг пут у Русију, у сибирску област Надим. Жељко Жмукић и ја водићемо двоје боксера који су позвани да учествују на престижном турниру 'Валерија Стрижова', који се одржава у Надиму и почиње 28. новембра, а трошкове превоза и смештаја сноси организатор турнира. Стефан Цамовић и Душан Дринчић тренутно пролазе последњу фазу припрема за овај светски турнир и налазе се у одличној форми. Надам се да ће поновити успех из 2015. године Дамјана Грмуше и Јелене Зекић, који су на овом турниру узели златне медаље, као чланови БК 'Чарнок' и као део репрезентације Србије", рекао је Шкундрић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"