Бојана Радојевић најбољи "Пјеров" млади карикатуриста

Бојана Радојевић, ученица трећег разреда Гимназије "Жарко Зрењанин" проглашена за најбољег младог карикатуристу на 52. конкурсу "Пјер", који традиционално организују Вечерње новости. Реч је о награди за најбољу карикатуру која се додељује једном годишње, а установљена је 1967. године, по идеји Драгана Савића – једног од најпознатијих карикатуриста дневног листа Борба.

Престижна награда, која је добила име по карикатуристи Пјеру Крижанчићу, додељује се дуже од пола века, а сваке године на конкурсу се издвоји неколико нових имена, као што је то ове године управо Бојана, који представљају будућност ове уметничке дисциплине.

Укупно 312 карикатура од 108 аутора, колико је пристигло на 52. конкурс, оцењивао је петочлани жири у саставу: Славимир Стојановић Футро, светски признати и награђивани дизајнер и предавач на Факултету примењених уметности; Владимир Кецмановић, лауреат награде "Меша Селимовић" и главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма РТС-а; Бојан Љубеновић, уредник рубрике ТРН; Јелена Јововић, уредница издавачког сектора компаније "Новости"; и Лидија Обрадовић, генерални секретар Вечерњих новости. У конкуренцији за награде била су 124 рада, међу којима су издвојена и дела шест младих карикатуриста, која ће чинити изложбу "Пјер". Представљање радова организатори планирају за 18. децембар, када ће и лауреатима бити уручена признања.

Бојанин награђени рад.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"