Одржана XXIII седница СO Врбас

У четвртак је одржана 23. седница Скупштине општине Врбас. Пред одборницима се нашао дневни ред са 27 тачака. До измена је дошло на предлог Милана Глушца, председника општине Врбас, па је првобитно предложени дневни ред са 15 тачака, проширен за додатних 12.

Скупштинска већина, уз бројна кадровска разрешења и именовања, усвојила је Предлог одлуке о боравишној такси, Предлог одлуке о матичном подручју на територији општине Врбас, Предлог одлуке о одређивању корисника непокретности, Предлог одлуке о усвајању Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас за период 01. 01. 2019. године до 30. 09. 2019. године, извештаје о извршењу Одлуке о буџету oпштине Врбас за 2019. годину на дан 30. 06. и 30. 09. 2019. године, а затим и Предлог одлуке о усвајању извештаја о спроведеном поступку ликвидације, Предлог одлуке о усвајању изјаве ликвидационог управника да су све обавезе друштва намирене и да се против друштва не воде други поступци, Предлог одлуке о окончању поступка ликвидације, Предлог одлуке о усвајању завршног ликвидационог биланса, Предлог одлуке о расподели ликвидационог остатка и Предлог одлуке о чувању пословних књига и докумената, сва за Јавно предузећа за информисање "Врбас" - у ликвидацији.

У наставку седнице локални парламент је усвојио и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о организовању и спровођењу јавне расправе у поступку доношења прописа и других општих аката из надлежности Скупштине општине, Предлог одлуке о именовању осталог законског заступника ЈКП "Стандард", Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о оснивању Савета за безбедност општине Врбас, Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о обављању комуналне делатности, Предлог решења о разрешењу и именовању чланова Општинског штаба за ванредне ситуације општине Врбас, Извештај о стању безбедности саобраћаја на путевима на територији општине Врбас за прву половину 2019. године, затим Предлог закључка о давању сагласности на Одлуку о утврђивању ЈКП "Стандард" за јавно тело у поступку реализације јавно-приватног партнерства за уговорну испоруку топлотне енергије уз реконструкцију система за производњу топлоте, Предлог решења о начину обављања дужности и бројне предлоге Комисије за кадровска, административна питања и радне односе Скупштине општине Врбас.

После вишемесечне паузе седници локалног парламента, у једном делу, присуствовали су и одборници из групе "Ослободимо Врбас" и "Локална алтернатива". И они су тражили измене дневног реда, да се, између осталог, разговара о раду Општинског већа, исплати зарада у јавним установама, заштити животне средине, функционисању социо-економског савета, раду јавног правобранилаштва и раду ЈКП "Комуналац", али ови предлози нису добили подршку већине одборника и нису уврштени у дневни ред. Расправа током утврђивања дневног реда отворила је и тему водоснабдевања у селима општине Врбас, а у фокусу је било Равно Село и недавни догађаји у овом месту везани за испоруку и наплату воде.

Општинско веће добило је два нова члана након што су оставке поднели Марко Новаковић и Бојан Периз. На ове функције изабрани су Горан Мрђеновић и Рихард Хенгл. Хенгл је претходно поднео оставку на место директора Културног центра Врбаса, а на ово место именован је Бојан Периз.

Ивана Крезовић разрешена је дужности члана Комисије за отуђење или давање у закуп грађевинског земљишта у јавној својини у општини Врбас, а на ово место именована је Данијела Дробњак.

Уместо разрешене Јелене Василијевић, дужност члана Школског одбора Основне школе "Петар Петровић Његош" преузела је Наташа Милетић, као представник локалне самоуправе. До измене је дошло и у Школском одбору Основне школе „Вук Караџић'' у Бачком Добром Пољу - уместо Предрага Кљештана од сада ће локалну самоуправу представљати Наташа Лончар. Разрешени су дужности и чланови Школског одбора Основне школе "Бранко Радичевић" у Равном Селу - Јелена Новокмет и Војислав Дедић, а као представници локалне самоуправе именовани су Мирјана Ђукић и Дејана Дешић. Исидора Недовић разрешена је дужности члана Школског одбора Основне музичке школе, представник из реда запослених, док је у исто тело именована Ана Обренов. Мењао се и састав Школског одбора Основне школе "Светозар Милетић", у ком је нови члан, уместо Данијеле Дромљак, представник из реда родитеља, од сада Гордана Прокин.

До измене је дошло и у Мандатно имунитетној комисији Скупштине општине Врбас, у којој је дужности члана разрешена Јелена Ђурковић, а именована Милица Миловић.

Игор Миловић разрешен је дужности члана Међуопштинске радне групе за координацију међусобне сарадње у управљању комуналним отпадом за град Нови Сад и општине Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жабаљ, Србобран, Темерин и Врбас, а на ово место као представник општине Врбас именована је Маја Бјекић. 

Ивана Крезовић разрешена је дужности члана Управног одбора Центра за физичку културу "Драго Јововић", док је за новог члана именован Немања Ловић.

Такође, Јелена Ђурковић је постављена на место секретара Скупштине општине Врбас. Истовремено, разрешени су дужности секретар и заменик секретара Општинске изборне комисије - Данка Васиљевић и Јелена Ђурковић, и изабрани нови - Јелена Ђурковић, за секретара Општинске изборне комисије, и Милица Копривица за заменика секретара.




Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"