Боксерима "Чарнока" две бронзе на турниру у Сибиру

На 19. Међународном турниру у боксу у граду Надим, у сибирском делу Русије, два боксера из Врбаса, члана Бокс кулба "Чарнок", освојили су две бронзане медаље. У конкуренцији боксера из 19 држава, Душан Дринчић и Стефан Цамовић окитили су се бронзаним одличјима и тако остварили спортски циљ који су пред њих поставили Игор Шкундрић и Жељко Жмукић, тренер и председник БК "Чарнок".

"Пут је био изузетно напоран и дуг, али је већи проблем представљао губитак два кофера који су грешком аеродрома остали у Москви, а у којима се налазила комплетна опрема за мечеве и све Стефанове и Душанове ствари. Само пар сати након доласка у Надим уследио је позив за мечеве, те су наши боксери онако исцрпљени изашли у ринг. Жеља да се донесе медаља у Србију била је већа од умора и Душан Дринчић је у категорији до 91 кг узео бронзану медаљу. Мало је Душана делило до финала, јер је у другој рунди бацио у нокдаун свог противника из Литваније у крајње неизвесној борби. Иако скромног искуства од 14 мечева, ниједног момента није се предомишљао да ли ће стати на мегдан првацима других држава. У снажној и напетој борби до самог краја уз нокдаун Литванца, судије су резултатом 3:2 дале победу боксеру из Литваније. Душан живи у Бачком Добром Пољу и свакога дана долази на тренинге у Врбас. Одликује га озбиљност у раду, пожртвованост, самоконтрола и велика срчаност. Показао је да је достојан великих међународних турнира. Његово време тек долази", рекао је тренер Игор Шкундрић.

Стефан Цамовић је у првом мечу савладао домаћег боксера из Надима, а у квалификацијама за финале сусрео се са боксером из Казахстана. "Цамовић као искусан борац са доста међународних мечева, по свему је квалитетнији од боксера из Казахстана, који је био дисциплинованији и слушао је савете из угла, за разлику од Стефана који је цео меч покушавао да нађе свој стил борбе и игнорисао је стратегију својих тренера. Казахстанац је у категорији до 60 кг узео злато, а Стефан бронзу", рекао је Жељко Жмукић и додао да се у боксу највише вреднује упорност, "до самог краја борбе остаје неизвесно ко је победник, јер један ударац може да пресуди".

"Из Сибира смо донели много лепих утисака, домаћини су се показали као врхунски организатори, направили су прави спектакл на отварању турнира, организовали су свечане банкете и дружења. Дочекали су нас и испратили са осмехом и поклонима. Иначе, за све дане трајања турнира и током банкета био је присутан директор 'Газпрома' за Надимску област, градоначелник Надима, председник Боксерског савеза Надимске области, олимпијски, европски и светски шампиони у боксу из Русије, што указује колику пажњу посвећују боксу и негују га као традицију. Домаћини из Надима су платити трошкове пута и смештаја и захвални смо им на томе", истакли су Шкундрић и Жмукић. Они су изразили захвалност и Јовици Панићу, једном од најбитнијих људи у Србији за међународну сарадњу у боксу. У циљу подизања квалитета бокса и напретка својих такмичара, БК "Чарнок" ће у будуће ставити акценат на међународна такмичења, најављено је из клуба.

 

КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

08. апр 2021. КУЛТУРА

Песме Бранислава Зубовића у руском часопису "Рукопис"

У најновијем, угледном, међународном књижевном часопису ...

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

31. мар 2021. КУЛТУРА

Расписан конкурс за учешће на пролећном ликовном салону УЛУВ 2021

Удружење Ликовних уметника општине Врбас, у сарадњи са Ли...

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

30. мар 2021. КУЛТУРА

Објављена монографија "Јевреји у Врбасу"

Врбас је добио још једну вредну монографију; након објављ...

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

24. мар 2021. КУЛТУРА

Врбас добио прву монографију о ликовном стваралаштву

У Градском музеју Културног центра Врбаса у уторак је јав...

Пролећни конкурс 2021.

16. мар 2021. КУЛТУРА

Пролећни конкурс 2021.

Одељење за децу и младе Јавне библиотеке "Данило Киш", тр...