Општина Врбас део 47. редовне Скупштине СКГО

Општина Врбас била је једна од више од 120 локалних самоуправа на јуче одржаном 47. редовном заседању Скупштине СКГО у Сава центру у Београду. Седницом је председавала Душанка Голубовић, градоначелница Сомбора и председница СКГО.

У име града домаћина седнице, окупљенима се обратио градоначелник Београда, Зоран Радојичић, а у уводном делу, након Радојичића, говорили су и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић те представници међународних партнера локалних самоуправа: Сем Фабрици, шеф делегације ЕУ у Србији, Јан Лундин, амбасадор Краљевине Шведске, Филип Ге, амбасадор Швајцарске Конфедерације, Томас Шиб, амбасадор Савезне Републике Немачке, и Жужана Хоргитои, регионални директор ЕБРД-а за западни Балкан.

На дневном реду Скупштине било је гласање за органе СКГО – за председника и чланове председништва, и председника и чланове надзорног одбора СКГО. Бирани су и нови састави разних одбора, а општини Врбас припала је улога да у наредној години председава Одбором за животну средину и ванредне ситуације. Председник овог одбора биће Милан Глушац, председник општине Врбас, који је заједно са Миљаном Штулић, заменицом председника општине Врбас, и Иваном Крезовић, начелницом Општинске управе, присуствовао Скупштини СКГО.

Поред програмског и радног дела Скупштине, на седници је уприличено и свечано потписивање Споразума о сарадњи – укупно 3 споразума – са градовима и општинама корисницима одређене подршке, као и потписивање Меморандума о сарадњи СКГО и Канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"