Патронажна служба ДЗ опремљена новим аутомобилом

Иако најављен за наредну недељу, нови аутомобил за патронажну службу Дома здравља "Вељко Влаховић" стигао је у ову установу већ данас. Опремање ових служби део је пројекта Владе Србије на успостављању успешне популационе политике, у оквиру ког је само дан раније Дом здравља, Диспанзер за жене, добио нови ултразвучни апарат. Укупна вредност опремања које су заједно финансирали Влада Србије и општина Врбас, је око 5,4 милиона динара.

"Набавка новог аутомобила је веома важна подршка патронажној служби Дома здравља. Општинско тело које се бави популационом политиком и демографијом није пропустило могућност да на конкурсу ресорног министарства обезбеди средства за ово опремање, како би наша патронажна служба била још ефикаснија и лакше и брже стигла до већег броја пацијената на терену. Ова служба недавно је опремљена и вагом за мерење беба, као и седиштима за децу у аутомобилима, а план је да у 2020. години наставимо са сличним акцијама и здравствену заштиту подигнемо на још квалитетнији ниво", рекла је приликом преузимања новог аутомобила Миљана Штулић, заменице председника општине Врбас.


Др Јасмина Асси, директорка Дома здравља "Вељко Влаховић", истакла је да обнављање возног парка установе стиже у правом тренутку, када расту потребе и број интервенција на терену. "Веома сам захвална Влади Србији и општини Врбас које су заједно финансирали опремање Дома здравља. Са сваком набавком нове опреме подижемо квалитет услуге Дома здравља и искрено се надам да ће овако успешна сарадња бити настављена и у наредном периоду", рекла је др Асси. 

 

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...