Врбас ускоро добија нови "Локални акциони план за младе"

Општина Врбас ставила је на јавни увид и расправу нови плански документ о коме ће се у будућности изјашњавати локални парламент - "Локални акциони план за младе општине Врбас за период 2019 – 2024. година". Општина Врбас се овим документом обавезује да ће пружати једнаке могућности младима из свих друштвених група, без обзира на било коју различитост, обезбедити подршку и расположиве ресурсе за реализацију предложених мера, у складу са могућностима, као и укључити све одговорне стране и анимирати локалну заједницу да овај документ буде смерница за промене усмерене у унапређење положаја младих у друштву у наредне четири године.  

"Локални акциони план за младе општине Врбас за период 2019 – 2024. година" доноси пресек тренутног стања положаја младих у друштву, анализу проблема са којима се млади суочавају, подстиче њихов осећај корисности, мотивише их и позива да се укључе у решавање проблема, и представља скуп мера за решавање дефинисаних проблема. Документ посебно наглашава важност следећих области: безбедност младих, здравље младих, информисање младих, образовање младих, заштиту животне средине, запошљавање младих, културу, спорт, слободно време младих и активности младих.

Комисија за израду Локалног акционог плана политике за младе у току свог рада и креирања мера за побољшање статуса младих у општини Врбас користила је принципе на којима је заснована омладинска политика, који су у складу са принципима Националне стратегије за младе јер проистичу из вредносног система чији су основ Устав Републике Србије, Универзална декларација о људским правима, Конвенција УН о правима детета са протоколима, Конвенција савета Европе о људским правима и основним слободама и међународни пакет закона о грађанским и политичким правима.
 
"Локални акциони план за младе општине Врбас за период 2019 – 2024. година" можете видети овде.

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...