Борци "Чарнока" међу најбољим на домаћим турнирима

Борци Бокс клуба "Чарнок" остварили су вредне победе на два велика боксерска турнира који су одржани претходних дана. Сјајни резултати последњих месеци допринели су да најбољи млади борци добију позиве Боксерског савеза Србије за интензивнију сарадњу. 

Прве победе стигле су у петак, на 3. Међународном меморијалном турниру у боксу "Проф. др Момчило Моша Савић", који је одржан у спортској сали Факултета за физичку културу у Новом Саду. Дајана Грмуша и Машан Никчевић савладали су своје супарнике из земље и иностранства и још једном потврдили да располажу талентом који у будућности може донети велике резултате. На овом турниру наступали су млади боксери из пет држава - Србије, Црне Горе, Бугарске, Хрватске и Румуније. 

Дан касније, у суботу, у Кикинди је одржана 45. "Кикиндска златна рукавица", на којој је боје и част БК "Чарнок" бранио Душан Дринчић. За остварене победе и приказано у рингу Душану је припала златна медаља и пехар за најбољег младог боксера.

"Ово је велики успех за наш клуб који се већ годинама уназад налази на самом врху српског бокса. Добили смо позив од Боксерског савеза Србије за професионално тестирање Стефана Цамовића и Машана Никчевића, које треба да покаже њихову физичку спремност и на основу ње експертске смернице за даљи тренажни процес. Општина Врбас има велики потенцијал у борилачким спортовима, потребно је само дисциплиновати и усмерити младе људе. Оно што ми у њих уложимо у почетку, они врате нашој средини кроз своје успехе и медаље. Руководство општине Врбас препознаје значај спорта и резултате у спорту па сходно томе помаже све клубове. Мишљења смо да се прво треба доказати у раду и резултатима па онда тражити материјалну и другу подршку", рекао је тренер у БК "Чарнок" Игор Шкундрић.

 

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...