"Род" обележио 12 година успешног рада

Удружење српско - руског пријатељства "Род" обележило је дванаест година рада и деловања на пољу учвршћивања пријатељских односа српског и руског народа и Србије и Русије.

Програм обележавања јубилеја отворен је округлим столом на ком се разговарало о успостављању односа и сарадњи локалних самоуправа, руских представништава у Републици Србији и удружења српско-руског пријатељства која делују у нашој земљи. Округлом столу присуствовали су представници удружења из Републике Србије и Републике Српске.

Такође, постављена је и изложба фотографија "Деца Донбаса", са ликовима деце из ратом захваћеног подручја, а за крај је организовано "Руско вече", културно-уметнички програм на ком су доминирали мотиви и мелодије Русије.

Обележавање годишњице рада "Рода" била је прилика за још један сусрет представника локалне самоуправе и Амбасаде Руске Федерације у Србији. Милан Глушац, председник општине Врбас, састао се са Александром Конанихином, првим саветником Амбасаде, и разговарао са њим о резултатима до сада реализованих пројеката сарадње, те могућностима да се она у будућности додатно интензивира и прошири и на друге области. Састанку су присуствовали и Радољуб Ускоковић, председник Удружења "Род", и Марјан Мијановић, члан Општинског већа. 

Прилог ТВ Бачка.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"