За безбедност саобраћаја нових 3,5 милиона динара

Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај издвојио је више од три милиона динара за реализацију три пројекта у области инфраструктурног опремања за потребе унапређења безбедности у саобраћају. Уговоре је данас у Покрајинској влади потписала Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас.

За реконструкцију опреме светлосних сигнала на раскрсници улица Ивана Милутиновића и Његошеве, надлежни секретаријат издвојио је 2,6 милиона динара, док је обавеза општине Врбас да обезбеди додатних 655.000 динара. За пројекат постављања два брзинска дисплеја у улици Данила Бојовића Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај обезбеђује 400.000 динара, док ће из локалног буџета бити издвојено 200.000 динара. Трећи уговор односи се на уређење пешачког прелаза у зони Основне школе "20. октобар", за шта је из покрајинског буџета обезбеђено 478.000 динара, а општина Врбас се обавезала да у пројекту учествује са додатних 120.000 динара.

"Већ са првим данима 2020. године расписаћемо јавну набавку за реализацију ових пројектних задатака, са обавезом да они буду изведени у прва три месеца наредне године. Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас темељно прати све могућности и понуде разних конкурса и са спремном пројектном документацијом тражи партнере који нам могу помоћи да унапређујемо безбедност свих учесника у саобраћају на нашим путевима. Радује нас што се неки од пројеката односе и на безбедност деце, јер се спроводе у зонама основних школа", рекла је  за vrbas.net Миљана Штулић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.   

КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...

Др Неле Карајлић гост Равног Села

03. мар 2020. КУЛТУРА

Др Неле Карајлић гост Равног Села

Месна заједница Равно Село припремила је за четвртак, 05...

Представљена монографија о Милану Кешељу

28. феб 2020. КУЛТУРА

Представљена монографија о Милану Кешељу

У Градском музеју Културног центра Врбаса у четвртак је п...

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

25. феб 2020. КУЛТУРА

Интервју: Весна Гргуровић, Градски музеј Врбаса

Градски музеј Културног центра Врбаса једна је од перјани...