За безбедност саобраћаја нових 3,5 милиона динара

Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај издвојио је више од три милиона динара за реализацију три пројекта у области инфраструктурног опремања за потребе унапређења безбедности у саобраћају. Уговоре је данас у Покрајинској влади потписала Миљана Штулић, заменица председника општине Врбас.

За реконструкцију опреме светлосних сигнала на раскрсници улица Ивана Милутиновића и Његошеве, надлежни секретаријат издвојио је 2,6 милиона динара, док је обавеза општине Врбас да обезбеди додатних 655.000 динара. За пројекат постављања два брзинска дисплеја у улици Данила Бојовића Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај обезбеђује 400.000 динара, док ће из локалног буџета бити издвојено 200.000 динара. Трећи уговор односи се на уређење пешачког прелаза у зони Основне школе "20. октобар", за шта је из покрајинског буџета обезбеђено 478.000 динара, а општина Врбас се обавезала да у пројекту учествује са додатних 120.000 динара.

"Већ са првим данима 2020. године расписаћемо јавну набавку за реализацију ових пројектних задатака, са обавезом да они буду изведени у прва три месеца наредне године. Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас темељно прати све могућности и понуде разних конкурса и са спремном пројектном документацијом тражи партнере који нам могу помоћи да унапређујемо безбедност свих учесника у саобраћају на нашим путевима. Радује нас што се неки од пројеката односе и на безбедност деце, јер се спроводе у зонама основних школа", рекла је  за vrbas.net Миљана Штулић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"