ДЗ "Вељко Влаховић" у пројекту "Здрава жена - јака жена"

У оквиру пројекта "Здрава жена - јака жена", који заједно спроводе Министарство здравља Владе Републике Србије и Дом здравља "Вељко Влаховић", установа из Врбаса организоваће током фебруара серију здравствено-васпитних активности за припаднице лепшег пола. 

Према утврђеном програму, 06 и 20. фебруара од 16.00 до 18.00 часова, све заинтересоване жене могу посетити Поливалентну патронажу ДЗ "Вељко Влаховић" и добити све неопходне савете о превенцији карцинома грлића материце и дојке, затим савете о полном и репродуктивном здрављу жена, те о ХПВ инфекцији и ХПВ вакцини. Истовремено, женама које не могу доћи до Дома здравља на располагању ће бити телефонско саветовалиште, на броју 064.846.8105, на ком ће се моћи пронаћи одговори на многа питања и заказати превентивни гинеколошке прегледе.

За 11. и 18. фебруар од 14.00 до 16.00 часова, у Диспанзеру за жене, заказане су радионице на тему самопрегледа дојки. Превентивне гинеколошке прегледе биће могуће обавити 07. фебруара, 13.  фебруара, 20. фебруара, 26. фебруара и 27. фебруара, од 14.00 до 16.00 часова.

"Хајде да срушимо баријере које су нам препрека до бољег здравственог стања женске популације Врбаса. Подршка за остварење овог пројекта обезбеђена је кроз грантове за пројекте у оквиру II пројекта 'Развој здравства Србије' и додатног финансирања за његову реализацију, преко Владе Републике Србије, из средстава зајма Светске банке", саопштено је Дома здравља "Вељко Влаховић".

КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...