Конкурс ЈКП "Комуналац": "Живот у капи воде"

Јавно комунално предузеће "Комуналац", у сарадњи са општином Врбас и Народном библиотеком "Данило Киш", расписало је четврти по реду ликовно-литерарни конкурс поводом 22. марта - Дана вода, на тему "Живот у капи воде". Конкурс је отворен до 13. марта. На конкурсу могу учествоовати предшколци, основци и средњошколци који живе на територији општине Врбас.

Стручни жири  донеће одлуку о  награђеним радовима, а награде најуспешнијим учесницима конкурса биће уручене 23. марта, у Народној библиотеци.

Трајање конкурса: Конкурс је отворен од 14. фебруара 2020. године. Сви радови који стигну на адресу ЈКП Комуналац Врбас,  21460 Врбас, Саве Ковачевића 87, до 13. марта 2020. године у 14.00 часова, учествују  на конкурсу.

Учесници ликовног конкурса: Предшколци (од пет до седам година старости), ученици основних школа и ученици средњих школа са територије општине Врбас.

Учесници литерарног конкурса: Ученици основних школа и ученици средњих школа са територије општине Врбас.

Тема  конкурса: „Живот у капи воде

Допунско објашњење теме: Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписује дечији ликовно-литерарни конкурс поводом 22. марта, Светског дана вода, са жељом да подстакне најмлађе да размишљају о води и њеном значају за целокупан живот на планети Земљи. Настојимо да код деце пробудимо свест да воду треба чувати и штедети, јер нас стручњаци упозоравају да у будућности снабдевање пијаћом водом може бити велики проблем. ЈКП "Комуналац" се, поред осталог, бави и водоснабдевањем, па је  један од задатка предузећа да јавност едукује о значају водног ресурса. Од свих нас зависи колико  ћемо имати воде и какву воду ћемо пити у будућности.

Формат ликовних радова и ликовна техника: Радове треба доставити на блоку школских димензија. Дозвољене су све цртачке и сликарске технике.

Литерарни радови: Песме или кратке приче достављати откуцане у два примерка. Уколико су написане на неком од језика националних мањина потребно је приложити и њихов превод.

Начин пријављивања: Учесници конкурса радове могу да предају учитељима, наставницима, односно, професорима српског језика и ликовне културе (или особи коју одреди школа), а они ће их даље дистрибуирати путем поште,  донети директно на писарницу ЈКП „Комуналац“ Врбас или у кнцеларију Сектора маркетинга. Радови се могу донети и лично.

На полеђини сваког ликовног и  литерарног рада, обавезно навести следеће податке:

  1. име и презиме аутора,
  2. назив вртића или школе, разред и одељење и контакт телефон,
  3. име и презиме васпитача, учитеља, наставника или професора

Напомене и ограничења: Радови без тражених података не могу учествовати на конкурсу. Један аутор на конкурс може послати највише по један ликовни или литерарни  рад.

Одабир победника: Од свих благовремено пристиглих ликовних и литерарних радова, стручни жири ће направити селекцију од по три најбоља у свакој узрасној категорији. Ликовни и литерарни радови биће изложени и на дечијем одељењу НБ "Данило Киш". Након тога радови ће бити изложени  у шалтер сали ЈКП „Комуналац“, на сајту и званичној Фејсбук страници предузећа.

Проглашење победника и изложба радова: Свечана додела награда и отварање изложбе  награђених радова одржаће се у НБ "Данило Киш", у понедељак 23. марта 2020. године у 12 часова, о чему ће аутори награђених радова бити  правовремено обавештени.

Догађају ће присуствовати аутори радова који су ушли у селекцију најбољих ликовних и литерарних радова са пратиоцима. Скуп ће отворити представници ЈКП "Комуналац". Након свечане додела награда следи отварање изложбе најбољих ликовних радова по оцени  жирија, по десет из сваке узрасне категорије.

Информације: Додатне информације у вези са конкурсом можете добити позивом Сектора маркетинга на бројеве телефона 021/706-575 и 064 847 5833, 064/8057 435 и 064 847 5837.

Мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

                                                                                           

 

                                   

                                                                                                   

 

КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

06. јул 2020. КУЛТУРА

Графике Кристине Карлсен у Галерији КЦ

Иако је за уторак, 07. јул, било најављено отварање излож...

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

01. јул 2020. КУЛТУРА

Нова књига афоризама Веселина Милићевића

У оквиру издавачке делатности Народне библиотеке "Данило ...

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

20. јун 2020. КУЛТУРА

Градском музеју КЦВ подршка за два пројекта

Градском музеју Културног центра Врбаса одобрена су средс...

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

17. јун 2020. КУЛТУРА

Изложба Сандре Јањатовић у Галерији КЦ Врбаса

Ликовна галерија Културног центра Врбаса приредила је изл...