Конкурс ЈКП "Комуналац": "Живот у капи воде"

Јавно комунално предузеће "Комуналац", у сарадњи са општином Врбас и Народном библиотеком "Данило Киш", расписало је четврти по реду ликовно-литерарни конкурс поводом 22. марта - Дана вода, на тему "Живот у капи воде". Конкурс је отворен до 13. марта. На конкурсу могу учествоовати предшколци, основци и средњошколци који живе на територији општине Врбас.

Стручни жири  донеће одлуку о  награђеним радовима, а награде најуспешнијим учесницима конкурса биће уручене 23. марта, у Народној библиотеци.

Трајање конкурса: Конкурс је отворен од 14. фебруара 2020. године. Сви радови који стигну на адресу ЈКП Комуналац Врбас,  21460 Врбас, Саве Ковачевића 87, до 13. марта 2020. године у 14.00 часова, учествују  на конкурсу.

Учесници ликовног конкурса: Предшколци (од пет до седам година старости), ученици основних школа и ученици средњих школа са територије општине Врбас.

Учесници литерарног конкурса: Ученици основних школа и ученици средњих школа са територије општине Врбас.

Тема  конкурса: „Живот у капи воде

Допунско објашњење теме: Јавно комунално предузеће "Комуналац" расписује дечији ликовно-литерарни конкурс поводом 22. марта, Светског дана вода, са жељом да подстакне најмлађе да размишљају о води и њеном значају за целокупан живот на планети Земљи. Настојимо да код деце пробудимо свест да воду треба чувати и штедети, јер нас стручњаци упозоравају да у будућности снабдевање пијаћом водом може бити велики проблем. ЈКП "Комуналац" се, поред осталог, бави и водоснабдевањем, па је  један од задатка предузећа да јавност едукује о значају водног ресурса. Од свих нас зависи колико  ћемо имати воде и какву воду ћемо пити у будућности.

Формат ликовних радова и ликовна техника: Радове треба доставити на блоку школских димензија. Дозвољене су све цртачке и сликарске технике.

Литерарни радови: Песме или кратке приче достављати откуцане у два примерка. Уколико су написане на неком од језика националних мањина потребно је приложити и њихов превод.

Начин пријављивања: Учесници конкурса радове могу да предају учитељима, наставницима, односно, професорима српског језика и ликовне културе (или особи коју одреди школа), а они ће их даље дистрибуирати путем поште,  донети директно на писарницу ЈКП „Комуналац“ Врбас или у кнцеларију Сектора маркетинга. Радови се могу донети и лично.

На полеђини сваког ликовног и  литерарног рада, обавезно навести следеће податке:

  1. име и презиме аутора,
  2. назив вртића или школе, разред и одељење и контакт телефон,
  3. име и презиме васпитача, учитеља, наставника или професора

Напомене и ограничења: Радови без тражених података не могу учествовати на конкурсу. Један аутор на конкурс може послати највише по један ликовни или литерарни  рад.

Одабир победника: Од свих благовремено пристиглих ликовних и литерарних радова, стручни жири ће направити селекцију од по три најбоља у свакој узрасној категорији. Ликовни и литерарни радови биће изложени и на дечијем одељењу НБ "Данило Киш". Након тога радови ће бити изложени  у шалтер сали ЈКП „Комуналац“, на сајту и званичној Фејсбук страници предузећа.

Проглашење победника и изложба радова: Свечана додела награда и отварање изложбе  награђених радова одржаће се у НБ "Данило Киш", у понедељак 23. марта 2020. године у 12 часова, о чему ће аутори награђених радова бити  правовремено обавештени.

Догађају ће присуствовати аутори радова који су ушли у селекцију најбољих ликовних и литерарних радова са пратиоцима. Скуп ће отворити представници ЈКП "Комуналац". Након свечане додела награда следи отварање изложбе најбољих ликовних радова по оцени  жирија, по десет из сваке узрасне категорије.

Информације: Додатне информације у вези са конкурсом можете добити позивом Сектора маркетинга на бројеве телефона 021/706-575 и 064 847 5833, 064/8057 435 и 064 847 5837.

Мејл адреса: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

                                                                                           

 

                                   

                                                                                                   

 

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...