Општина Врбас на сајмовима у Београду и Новом Саду

Општина Врбас део активности редовно усмерава и у промоцију туристичких потенцијала; тако се ових дана Туристичка организација ОВ представља на 42. Међународном сајму туризма у Београду, док се истовремено, уз подршку локалне самоуправе, бројна удружења и организације из Врбаса представљају и на данас отвореном 2. Сајму завичаја у Новом Саду. 

Туристичка организација општине Врбас на сајму у Београду понуду на свом штанду презентује међу 900 излагача из више од 40 земаља. "Потрудили смо се да осмислимо широку лепезу промотивних активности, па тако уз туристичке потенцијале представљамо и привреднике. Свакога дана представљамо по једно удружење жена из општине, њихове активности, промовишемо манифестације по којим смо препознатљиви, а посебан ангажман усмеравамо у презентацију богате понуде Центра за фузичку културу", рекла је за vrbas.net Марија Златовић Арсенијевић, директорка Туристичке организације.

Штан ТООВ јуче је обишао и Милан Глушац, председник општине Врбас. "Туристички радници из Врбаса покушавају да слоган сајма - "Пут под ноге" оживе на начин да један од тих путева буде усмерен и у места наше општине, на неки од догађаја, манифестација или садржаја које можемо сами понудити гостима. Интересовање постоји, наш штанд је добро посећен и верујем да ће се оно што улажемо у презентације у будућности исплатити. Они који посећују Врбас, посебно заинтересовани за понуду Центра за физичку културу, буду увек задовољни боравком у нашем граду и знам да се управо због тога враћају у Врбас. Имамо и друге садржаје и понуде и управо су овакви скупови прилика да их додатно приближимо грађанима из целе Србије и региона", рекао је овом приликом Глушац.

Врбас није пропустио прилику да своју понуду у области туризма представи и на данас отвореном Сајму завичаја у Новом Саду. Међу 70 излагача, завичајних удружења, институција, градова и општина из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, представила су се и завичајна удружења из општине Врбас. 

Манифестација под називом "Сајам завичаја - завичај кроз привреду, туризам и културу", осмишљена је да промовише традицију, културу, обичаје, језик, писмо, "како оних људи који су се у АП Војводину и Србију доселили претходних година и деценија, тако и наших сународника, који су остали на својим огњиштима у државама из региона", рекао је приликом отварања Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе. "Имамо активна завичајна удружења и активне групе грађана који својим радом на најбољи начим представљају заједнице из којих долазе, своје културно наслеђе и традицију. Општина Врбас са задовољством увек помаже њихово деловање, уверена да промоција вредности које они баштине чини и цело друштво бољим и лепшим", рекао је Глушац приликом посете Сајму завичаја у Новом Саду.

 

КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

20. мај 2020. КУЛТУРА

Изложба "5 priča Milli2nd-а" у Ликовној галерији

Ликовна галерија Културног центра Врбаса наставља са радо...

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

20. мај 2020. КУЛТУРА

НБ расписала литерарни и ликовни online конкурс

Народна библиотека "Данило Киш" расписала је пр...

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

04. мај 2020. КУЛТУРА

ОМШ у акцији "Музика за суграђане"

Основна музичка школа из Врбаса организовала у четвртак а...

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

10. мар 2020. КУЛТУРА

Биографије 70 Српскиња сабране у једној књизи

Татјана Лош, једна од ауторки књиге "Оне су промениле Срб...

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

06. мар 2020. КУЛТУРА

"Музеј жене" у Градском музеју КЦ Врбаса

У Градском музеју Културног центра Врбаса у петак је отво...