Врбас на Међународним данима енергетике

Општина Врбас и њена Канцеларија за енергетски менаџмент представили су се на 9. Међународним данима енергетике и инвестиција, манифестацији која је данас отворена у Новом Саду. Скуп је био прилика да локална самоуправа преузме елаборат под називом "Детаљни енергетски преглед за зграду Општинске управе Врбас", који је израђен средствима Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај. Документ је свечано преузео Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас.

Према речима Глушца, резултати су показали да би се применом предложених мера за побољшање енергетске ефикасности остварила значајна уштеда енергије у односу на досадашње трошкове загревања и расвете који се плаћају из буџета, те да би се та средства могла усмерити у друге, на општем нивоу много значајније пројекте.

"На једном од панела наша Канцеларија за енергетску ефикасност и општина Врбас представљени су као пример доброг деловања у овој области и како локалне самоуправе и саме могу уштедети увођењем одређених мера и рационалном потрошњом енергије. Ова област за нас је веома интересантна, добар ангажман нас је довео до прилике да енергетски унапредимо неке јавне објекте, а за неке већ имамо готове пројекте и очекују нас радови на њима", рекао је Глушац. Заједно са њим манифестацији у Новом Саду присуствовали су Предраг Ројевић и Миљана Штулић, чланови Привременог органа, и Дамир Иванић и Ина Косанић из Канцеларије за енергетски менаџмент.

Међународне дане енергетике и инвестиција отворио је Ђорђе Милићевић, потпредседник Покрајинске владе. Он је најавио да ће Покрајинска влада и у 2020. години наставити са активностима које ће обезбедити већу енергетску ефикасност у јавним зградама у АП Војводини, кроз подршку пројектима штедљиве расвете, увођења соларних панела у пољопривредна газдинства и за адаптацију и реконструкцију јавних установа. У протекле четири године уложено је више од 1,4 милијарде динара за финансирање и суфинансирање пројеката којима су енергетски санирани објекти предшколских установа, школа, болница и социјалних установа, реконструисана је улична расвета и расвета у бројним јавним установама, додао је Милићевић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"