У суботу акција одношења ПЕТ отпада

Радници Пословне јединице "Чистоћа" Јавног комуналног предузећа "Комуналац" обавиће у суботу, 25. априла, акцију одношења амбалажног ПЕТ отпада из домаћинстава у Врбасу. Акција почиње у 07.00 часова, па је потребно да суграђани који прикупљају ову врсту амбалаже, до тог времена изнесу вреће испред својих кућа.

"У џакове и жичане контејнере треба одлагати провидну пластику, флаше од воде, сокова, пива или уља, како би се овај материјал у ПЈ 'Чистоћа' лакше селектовао и пресовао, а потом послао на даљу рециклажу. Разградња ПЕТ отпада природним путем траје стотинама година и представља велики еколошки проблем. Организованим сакупљањем ПЕТ амбалаже дајете свој лични допринос очувању животне средине", наводи се у саопштењу.

Истовремено, радници ЈКП "Комуналац" и чланови Бокс клуб "Чарнок", у сарадњи са Штабом за ванредне ситуације општине Врбас, активно учествују у подели пакета помоћи за пензионере са примањима мањим од 30.000 динара и материјално угрожене породице. Како је истакнуто, радници "Комуналца" и млади боксери, одлучили су се на овај корак да би пакети у што краћем року стигли на адресе оних којима су намењени.

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"