Покрајински секретар за спорт Владимир Батез посетио Врбас

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас три спортска и образовна објекта у Врбасу и разговарао са руководством општине Врбас о новим заједничким пројектима којим би се наставила модернизација локалне спортске инфраструктуре. Батез је био гост ОФК Врбас, Средње стручне школе "4. јули" и Центра за физичку културу "Драго Јововић".

"Сарадња Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и општине Врбас је интензивна и веома садржајна и у неколико претходних година у спортску инфраструктуру наш секретаријат је уложио 8,5 милиона динара. Издвајали смо новац за санацију делова Центра за физичку културу, у опремање спортске хале у Бачком Добром Пољу, а подржали смо и бројне пројекте усмерене у спортске омладинске организације. Врбас је био на мапи реализације првог пројекта школског спорта, који је Покрајински секретаријат добио у својој историји, а то је 'Activ girls' и његова реализација била је оцењена највишим оценама. Стадион ОФК Врбас посетио сам пре годину дана и са задовољством могу да кажем да се виде промене на боље и значајна улагања локалне самоуправе. Терен је у изузетном стању, санирају се клупске просторије и видим да будући планови клуба имају снажан темељ и реалну могућност и снагу да се реализују. Мислим да Покрајински секретаријат може да подржи неки од ових планова и пројеката, посебно један за који смо већ сада заједно оценили да је веома важан, а то је санација атлетске стазе на стадиону. Пројекат је спреман и заједничким снагама можемо веома брзо да наставимо са унапређењем овог комплекса", рекао је Батез и захвалио Глушцу и спортским радницима на позиву да посети Врбас. 

Са покрајинским секретаром Владимиром Батезом о овим и другим пројектима разговарали су Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас, Предраг Ројевић, члан Привременог органа, а затим и Зоран Нинић и Душан Лаковић, челни људи ОФК Врбас. 

"У претходном периоду, као град спорта, показали смо снагу наших клубова и спортиста и успели да у чак шест спортских колектива достигнемо виши ранг такмичења. У складу са могућностима помажемо све клубове, а нама стална подршка стиже од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Секретару Батезу презентовали смо пројекте и планове даљег развоја спортске инфраструктуре и затражили помоћ за њихову реализацију. За нас је важна подршка у даљем одржавању и обнављању Центра за физичку културу, у којем бесплатно тренирају сви клубови и који је стално отворен за грађане, али и помоћ у развоју и очувању других објеката и школских сала, јер у њима се окупља наша омладина, будућност овог града. Управо на тај начин смо секретару Батезу представили и идеју санације дела сале за физичко васпитање у Средњој стручној школи, за коју, такође, очекујемо помоћ", рекао је Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас.

"И посета секретара Батеза корак је на путу који смо себи зацртали, а то је да вратимо ОФК Врбас на некадашње стазе успеха. Последње две године сређујемо целокупну инфраструктуру, све клупске просторије и терен, а надамо се да ће након разговора са покрајинским секретаром за спорт, на ред доћи и уређење атлетске стазе која је у веома лошем стању. За све планове и пројекте имамо безрезервну подршку локалне самоуправе, она улаже средства у развој клуба, а додатну подршку очекујемо од Фудбалског савеза Србије. Поднели смо захтев нашем савезу и очекујемо долазак стручне комисије која би требала да изврши анализу стања и препоручи и подржи даље уређење објекте. Желимо да се кандидујемо за организовање међународних фудбалских утакмица, турнирских и квалификационих за млађе категорије и женску фудбалску репрезентацију и уверен сам да у скорој будућности, можемо испунити све предуслове за тако нешто", рекао је Нинић.

У Средњој стручној школи "4. јули" покрајинског секретара Батеза су дочекали директорка Аница Грачанин Вујадиновић и професори физичког васпитања, док је у Центру за физичку културу "Драго Јововић" разговарао са руководством ове установе.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"