Ново санитетско возило за Дом здравља

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас кључеве 21 санитетског возила са пратећом медицинском опремом представницима здравствених установа у АП Војводини, за шта је из покрајинског буџета издвојено 100 милиона динара. Једна од установа која је добила ново возило је и Дом здравља "Вељко Влаховић".

Санитетска возила донирана су и Клиничком центру Војводине, општим болницама у Вршцу, Сомбору, Кикинди и Сенти и домовима здравља у Ади, Алибунару, Кањижи, Кули, Инђији, Ковину, Сечњу, Србобрану, Бечеју, Житишту, Белој Цркви, Тителу, Новом Бечеју, Ковачици и Бачкој Тополи.

У претходне четири године Покрајинска влада обезбедила је укупно 60 нових санитетских возила, чиме је знатно унапређен рад здравствених установа у Војводини. "Након четири године обезбедили смо савремени медицински возни парк у већини здравствених установа и тиме створили услове за много бољи и ефикаснији рад. Здравствени систем АП Војводине, али и сви ми заједно, у овој епидемиолошкој кризи у протекла два месеца, положили смо испит и на том примеру показало се да је наша политика – политика континуираног улагања у област здравства – дала важан резултат за све грађане", “, изјавио је председник Мировић.

Мировић је нагласио да су највећи терет понели здравствени радници, којима је овом приликом честитао на добрим резултатима које су остварили захваљујући знању, труду и ангажовању, али и грађанима који су поштовали препоруке Владе Републике Србије.

"Данас, 172 године од Мајске скупштине, показали смо да смо достојни наследници оних који су Војводину видели као најуспешнији и најразвијенији део Србије. Српска Војводина данас слави и истовремено ради на начин да њене институције буду сваког дана боље и модерније", закључио је председник Покрајинске владе.

Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да је ова покрајинска влада од првог дана улагала у здравствени систем Војводине, као и у овај важан сегмент, набавку санитетских возила и возила за дијализу са комплетном пратећом медицинском опремом, неопходних за ефикаснији рад свих здравствених установа, у нади да ће се наставити континуирано улагање у област здравства.

КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

03. авг 2020. КУЛТУРА

Слике Стојана Божића у Ликовној галерији КЦ

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...