Делегације ФСС и ФСВ посетиле ОФК Врбас

Делегације Фудбалског савеза Србије и Војводине посетиле су данас ОФК Врбас. Комисија ФСС извршила је контролу стадиона у Врбасу и најавила израду извештаја о неопходним мерама и интервенцијама које је потребно спровести на објекту, како би у скорој будућности добио дозволу да се на њему одигравају и званичне и пријатељске међународне утакмице млађих фудбалских репрезентација. ОФК Врбас посетили су Небојша Ивковић, УЕФА инспектор и делегат, запослен у ФСС, Андрија Антић, такође функционер ФСС, и Миодраг Цвијић, генерални секретар Фудбалског савета Војводине, Госте из Београда и Новог Сада дочекали су Душан Лаковић, Зоран Нинић и Раде Нововић испред ОФК Врбас, Милан Глушац, Предраг Ројевић и Сања Жигић испред општине Врбас, те познати бивши и садашњи фудбалери, интернационалне судије и функционери, Срђан Станић, Милорад Мажић и Владо Глођовић.

"Долазимо у Врбас након што је на адресе председника и генералног секретара Фудбалског савеза Србије стигло писмо из локалног клуба са молбом да му се помогне око реализације пројекта подизања инфраструктурних критеријума на овом стадиону. Циљ је створити услове да се у Врбасу у будућности, када ФСС добије прилику да организује мини турнире или пријатељске и такмичарске утакмице млађих категорија, оне одиграју на овом стадиону. Реалне могућности постоје и потребно је уредити стадион друге категорије, што потпуно задовољава званичне захтеве. За то је потребно поставити столице на трибини, минимум 1.500, обезбедити простор за загревање играча, поставити платформу за главну ТВ камеру, покрити простор за рад новинара и главну ложу, те по стандардима уредити свлачионице, просторије за судије, делегате, са допинг контролу и још неке елементе. Прегледали смо и смештајне капацитете у граду, удаљеност до аеродрома је одговарајућа и верујем да све наведено можемо реализовати", рекао је Ивковић.

Искусни делегат прегледао је темељно цео стадион, обишао све просторије, трибине и сам терен, усликао десетине фотографија, и за очекивати је да будући извештај скрене пажњу на најситније детаље који се морају унапређивати.

"У претходном периоду напорно смо радили да унапредимо спортску инфраструктуру, посебно када је у питању ОФК Врбас, јер у години када клуб обележава један век постојања, желимо да покушамо да одемо степеник више у такмичењима и потрудићемо се да испунимо све критеријуме који се стављају пред нас. Добили смо обећања да ћемо имати озбиљну подршку за наше пројекте, већ имамо договор са Покрајинском владом и Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину о уређењу атлетске стазе и постављању 1.000 столица на западној трибини", рекао је приликом обиласка стадиона Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас.

Локална самоуправа прва је издвојила новац за уређење појединих делова објекта, као што се тренутно ради са свлачионицама, али је сада потребно проширити подршку и пронаћи нове партнере у пројекту подизања квалитета услова за професионални спорт.

"Доста радимо на уређењу терена и инфраструктури стадиона. Комисија Фудбалског савеза Србије која се бави безбедношћу на стадионима, сачиниће после данашње посете прецизан извештај шта све овом стадиону недостаје и шта је потребно све урадити како би се у будућности овде играле утакмице репрезентација млађих категорија и женске фудбалске репрезентације", рекао је Зоран Нинић, секретар ОФК Врбас.

Подршка у успостављању контаката са значајним именима и институцијама фудбалског света, домаћег и интернационалног, очекује се и од оних који су управо у тај свет пошли из Врбас и у њему остварили успешне каријере - од бивших играча, фудбалских функционера, судија и других. И они су данас дали подршку напорима ОФК Врбас да развија клуб, уверени да Врбас као спортска средина има потенцијал да буде значајнији фудбалски центар.

"Врбас поседује веома вредне спортске комплексе и увек користим прилику да нагласим фантастичну понуду Центра за физичку културу 'Драго Јововић', каквог нема на територији Србије и који је слободан за коришћење за све грађане, тако да ми је веома значио и развоју моје каријере. Тај центра одлично се одржава, отвара могућност развоја спортског туризма, и уверен сам да припреме репрезентација у многим спортовима могу да се организују у нашем граду. Уз смернице стручних лица из Фудбалског савеза Србије, из техничке струке, пре свега, који имају искуства из такмичења УЕФА и ФИФА, помоћи локалној самоуправи и клубу да додатно развијемо још један спортски комплекс. Надам се да ћемо у скоријој будућности овде гледати међународне утакмице млађих селекција", рекао је Милорад Мажић, интернационални фудбалски судија. Са њим се сложио и Владо Глођовић, комесар за безбедност УЕФА, који је истакао да знања и искуства која су фудбалски радници из Врбаса стицали и стичу на домаћој и међународној смени, могу бити драгоцена за унапређење фудбалског клуба и спорта уопште, као и да ће подршка која се очекује од државних органа и Фудбалског савеза Србије, обезбедити да фудбал у Врбасу поново буде у фокусу интересовања свих генерација.


 


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"