Уручене награде учесницима конкурса "Живот у капи воде"

Уручене су награде најуспешнијим учесницима IV ликовно-литерарног конкурса "Живот у капи воде", који традиционално организује Јавно комунално предузеће "Комуналац". Свечаност је одржана на Тргу Николе Пашића, у оквиру Јунског фестивала. Свечаност је отворио председник Привременог органа општине Врбас Милан Глушац, које је овом приликом нагласио да је "једнако важно да млади схвате значај воде као ресурса, као и да водоводна инфраструктура буде функционална и савремена.

Учеснике конкурса, госте и грађане, поздравио је у име "Комуналца" директор Синиша Адамовић, истакавши да је неопходно да воду сви чувамо.

"Са закашњењем од три месеца окупили смо се да обележимо Дан вода, који наше предузеће традиционално обележава расписујући ликовно-литерарни конкурс за децу. Малишани из Предшколске установе 'Бошко Буха', деца из основних и средњих школа у општини Врбас, својим радовима показују високу свест о значају ресурса воде и његовом очувању. Циљ нам је био да покушамо да допремо да најмлађих, али и до оних старијих, и да покажемо да треба чувати воду као најзначајнији ресурс", рекао је Адамовић.

И ове године за учешће на конкурсу владало је велико интересовање. Радове деце послала је ПУ "Бошко Буха", све основне школе и све три средње школе. На конкурс је у појединачној конкуренцији пријављено око 500 ликовних радова предшколаца, ученика основних и средњих школа, као и 91 литерарни рад основаца и средњошколаца. Најуспешнији учесници добили су по три вредне награде у свакој категорији. Ликовне радове жирирала је Милијана Радовановић, академски сликар, а литерарне Милорад Мартиновић, професор српског језика и књижевности. Стручни жири истакао је да је било веома тешко издвојите најбоље од најбољих, као и да је ове године био веома висок квалитет радова.

"JKP 'Комуналац' и Народна библиотека имај одличну сарадњу. Радо се одазивамо и сарађујемо у организацији и реализацији конкурса и на тај начин дамо допринос подизању свести о значају водног ресурса код предшколаца и ученика", рекла је Милијана Радовановић, директор НБ "Данило Киш". Свечану доделу награда увеличали су својим гостовањем етно група "Трн" и новосадска песникиња за децу Татјана Пуповац. Комунално предузеће јавно се захвалило свим учесницима и пријатељима конкурса, а посебно општини Врбас, Народној библиотеци "Данило Киш" и Центру за физичку културу "Драго Јововић" на сарадњи и најавило ново дружење 2021. године поводом Дана вода.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"