Отказане све културне и јавне манифестације

Штаб за ванредне ситуације општине Врбас на седници одржаној 03. јула 2020. године, поводом актуелне ситуације везане за сузбијање, спречавање и гашење епидемије Ковид 19 на територији општине Врбас, донео је следеће мере:

  1. Налаже се директорима јавних предузећа, установа, организација и руководиоцима органа локалне самоуправе на територији општине Врбас да организују рад тако да се обезбеди редовно обављање делатности уз максималну примену заштитних средстава за запослене и кориснике. У затвореним просторијама обавезна је употреба заштитних маски као и употреба дезинфекционих средстава, уз поштовање прописане социјалне дистанце.
  1. До даљег, привремено се отказује одржавање свих културних и јавних манифестације на територији општине Врбас. 
  1. На територији општине Врбас спортске манифестације у затвореном простору ће се одржавати без присуства публике, а на отвореним просторима уз поштовање прописане социјалне дистанце од најмање 1,5 метар и уз употребу дезинфекционих и других заштитних средстава.
  1. У Центру за физичку културу "Драго Јововић" на базенима потребно је применити све прописане мере заштите од корона вируса, поставити дезобаријере и обезбедити да се посетиоци и запослени придржавају свих прописаних заштитних мера.
  1. Поводом актуелне епидемиолошке ситуације у Републици Србији, а у циљу спречавања ширења корона вируса, на основу Обавештења Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, од 29. јуна привремено се обустављају посете корисницима у Геронтолошком центру у Врбасу.
  1. Општински штаб за ванредне ситуације ће посебно пратити рад угоститељских објеката у затвореном простору и летњим баштама. Неопходно је да власници угоститељских објеката обезбеде стриктну примену прописаних мера заштите запослених и гостију, да свакодневно дезинфикују пословни простор и обезбеде употребу дезинфекционих и других заштитних средстава.
  1. У јавном превозу /аутобусима и такси превозу/ обавезно је ношење заштитних маски, уз обавезу превозника да обезбеди дезинфекцију возила и дезинфекциона средства за кориснике услуга.
  1. Општински штаб за ванредне ситуације општине Врбас апелује на све грађане да поштују прописане мере заштите и препоруке и да се понашају одговорно и воде рачуна о свом здрављу и здрављу других.

Општински штаб за ванредне ситуације општине Врбас наставиће да прати развој епидемиолошке ситуације на подручју општине Врбас, реализоваће мере Владе Републике Србије и других органа и предузимаће потребне мере и активности ради сузбијања, спречавања и гашења епидемије Ковид 19 на територији општине Врбас.

Командант Штаба,

                                                                                  Милан Глушац 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"