Нове мере Штаба за ванредне ситуације

Штаб за ванредне ситуације општине Врбас, поводом актуелне ситуације везане за сузбијање, спречавање и гашење епидемије КОВИД 19 на територији општине Врбас, донео је следеће мере:

1. Ограничава се рад до 20.00 часова свих угоститељских објеката, објеката за приређивање игара на срећу и игара за забаву /ресторани, кафићи, барови, пицерије, свечане сале и остали угоститељски објекти, кладионице, играонице и сл./, као и објеката који пружају услуге исхране и пића /грил, брза храна, фаст фудови, киосци и други слични објекти који припремају храну/ на територији општине Врбас.

Препоручује се власницима објеката из става 1. да у складу са могућностима рад обављају на отвореном простору у летњим баштама. Обавезују се власници објеката из става 1. да обезбеде потребна заштитна и дезинфекциона средства за запослене и кориснике и да редовно врше дезинфекцију угоститељских објеката.

2. Предшколска установа "Бошко Буха" наставља са радом у складу са Препорукама за примену општих мера заштите од КОВИД 19 Института за јавно здравље Војводине. Приликом образовања група Установа ће се придржавати норматива којима је регулисан број деце која бораве у просторијама у односу на квадратуру просторије, с тим да број деце у групи буде највише до десет уз придржавање свих прописаних мера. 

3. Задужују се директори основних и средњих школа на територији општине Врбас да до даљег обуставе организовање екскурзија, излета, забава и других сличних активности ученика школа.

4. Забрањује се рад теретана у затвореном простору. Препоручује се спортским клубовима у општини Врбас да организују тренинге на отвореном простору.

5. Задужују се директори јавних предузећа, установа, организација и руководиоци органа локалне самоуправе да организују рад тако да се обезбеди рад од куће за хроничне болеснике и друге неесенцијалне запослене. Посебно треба обратити пажњу на родитеље са децом до 12 година, где други родитељ ради и где нема друге могућности за чување деце.

6. Налаже се ЈКП "Комуналац" да обезбеди  појачани  рад на терену  на одржавању  јавне хигијене и комуналног  реда.

7. Налаже се ЈКП "Комуналац" и секретарима месних заједница у насељеним местима у којима гробљима управљају месне заједнице, да приликом пријаве сахрана упознају породице да се сахрањивање обавља у присуству најужег круга породице.

Командант Општинског штаба,

            Милан Глушац

 

КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

13. јан 2021. КУЛТУРА

Ликовни и литерарни конкурс поводом обележавања Светог Саве

Одељење за децу и младе Народне библиотеке "Данило Киш", ...

Изложба слика 46. Палете младих

22. дец 2020. КУЛТУРА

Изложба слика 46. Палете младих

Од среде, 23. децембра, па све до 20. јануара 2021. годин...

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

10. дец 2020. КУЛТУРА

Рожи Јодал награда "Карољ Сирмаи"

Књижевна награда "Карољ Сирмаи" за 2020. годину припала j...

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

01. дец 2020. КУЛТУРА

Ивану Лаловићу награда "Небојша Деветак"

Награду "Небојша Деветак" за најбољи прилог објављен у ча...

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

01. дец 2020. КУЛТУРА

У Ликовној галерији постављена изложба ИКОНАРТИ

За љубитеље ликовне уметности, од данас, 01. децембра, у ...