Тестирање омогућено широм Војводине

"Према оцени епидемиолога, стање у Војводини је неповољно јер и даље имамо дневни пораст броја особа оболелих од вируса COVID 19. Покрајинска влада обезбедила је медицинску опрему и пи-си-ар машине за тестирање у готово свим заводима за јавно здравље. Поред тестирања у Инстититу за јавно здравље Војводине и у КЦВ вршимо паралелно тестирање и у Сомбору, Зрењанину, Суботици, Панчеву, Кикинди и Сремској Митровици. На резултате тестирања на присуство вируса ковид 19 у Војводини не чека се дуже од двадесет четири часа“, казао је данас председник Покрајинске владе Игор Мировић на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, заводи за јавно здравље у Војводини су показали професионализам, одговорност и ефикасност, док је Влада Републике Србије обезбедила довољан број тестова.

Нови Сад је најугроженији град када је реч о овом вирусу што говоре и подаци. У Клиничком центру Војводине тренутно су смештена 254 пацијента од којих је 161 из Новог Сада.

У АП Војводини активан је 1621 случај. У последња 24 часа у Војводини од последица ове болести преминуле су две особе. У Дечјој болници у Новом Саду двоје од четворо хоспитализоване деце је отпуштено на кућно лечење, речено је на конференцији за новинаре одржаној у Покрајинској влади.

„Кључна ствар је да схватимо колико су мере важне и једине су које нас могу извући из ове епидемиолошке ситуације. Све општине и сви окрузи у Војводини имају оболеле и треба да се понашамо као да смо сви оболели од вируса ковид 19 како се ова болест не би ширила даље јер лека нема“, казао је покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.

Директор Института за јавно здравље Војводине проф. др Владимир Петровић казао је да се тестирање на овом институту врши без прекида и према индикацијама болести, а с обзиром на повећан број оболелих, викендом је прекинуто тестирање путника на лични захтев.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"