Млади са посебним потребама на одмору на Златибору

И овога лета настављена је традиција пружања подршке младима са посебним потребама од стране Црвеног крста Врбаса и општине Врбас, кроз упућивање на одмор у популарне туристичке дестинације. После прошлогодишњих посета Добрим Водама на црногорском приморју, ове године организовани су седмодневни одмори за две групе младих на Златибору. Јуче је била смена, једни су отишли, други су се вратили, задовољни добрим дружењем и доживљеним на једној од најлепших српских планина.

"Овај програм препознали смо као веома добар и користан за кориснике и општина Врбас је преузела његово финансирање. Испратили смо једну групу деце са родитељима на одмор на Златибор, а дочекујемо групу која је на одмор отишла пре седам дана. Због пандемије нисмо слали децу у Црну Гору, на море, па смо се одлучили за нашу лепу планину. Надам се да су корисници програма уживали, добро се одморили и кроз радионице које су организоване за њих, успели да подигну ниво самосталности. Важно је да промене средину и свакодневницу, и упознају нове људе. Као локална самоуправа спремни смо да увек подржимо овакве програме и надам се да ћемо успети да обезбедимо средства и помогнемо особе из маргинализованих група, у сарадњи са Црвеним крстом Врбаса", рекла је Данијела Илић, чланица Општинског већа. 

Програм је скоро 15 година финансирала Агенција за развој и сарадњу Швајцарске и Црвени крст Србије, претходне године подршку су пружали и ресорни министарство и секретаријат, а сада се реализује уз подршку локалног буџета. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"