ТООВ на фестивалу војвођанских фестивала

Туристичка организација општине Врбас данас представила са манифестацијом Дани традиције на овогодишњој манифестацији Рогаљ - фестивал војвођанских фестивала, који је одржан у недељу, 04. октобра на салашу 137 код Ченеја. Рогаљ је сусрет организатора сеоских, војвођанских, гастрономских, туристичких и културно-забавних приредби. Циљ сусрета је афирмација и промоција војвођанских фестивала и међусобно повезивање.

"У оквиру овогодишњег Јунског фестивала у Врбасу, одржани су и први Дани традиције, посвећени промоцији и очувању традиционалних заната, гастрономије и обичаја. Више од 20 излагача - привредника, удружења и чувара старих вештина, представило се својим производима и рукотворинама на етно базару. Смотру фолклорних игара, песама и обичаја извело је више од 13 културно-уметничких друштава и солиста народних мелодија. Туристичка организација је на овогодишњем Рогљу имала прилику да оствари контакт и подели искустава са организаторима бројних војвођанских фестивала. Чланице Актива жена I Месне заједнице, као чувари ткачке традиције и локалне гастрономије, представиле су своје ткане производе и традиционалне војвођанске колаче", саопштено је из Туристичке организације.

Први “Рогаљ” је организован на Новосадском сајму а касније се одржавао на Спенсу. Препознат од стране оних којима је намењен, Рогаљ је растао из године у годину упоредо са растом броја војвођанских манифестација. Смисао Рогља је и подршка развоју села и останка сеоског становништва на селима управо кроз популарисање и подршку активности сеоских заједница приказивањем богатства овдашњег живота на селу. Рогаљ је у основи утицао да се тридесетак приредби покаже, промовише и да се разговара о унапређењу овог вида окупљања различитих прегалаца и заљубљеника и чувара традиција наших села. Тренутна ситуација је да Војводина има око 1.200 разних манифестација, што је резултат подршке државних и локалних институција, а што је чини богатијом на туристичкој мапи региона.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"