Врбас домаћин IV Јуниорског купа нација у боксу

Врбас ће од 14. до 18. октобра бити домаћин IV Јуниорског купа нација у боксу. Педесетак такмичара из шест земаља - Сједињених Америчких Држава, Хрватске, Северне Македоније, Бугарске, Босне и Херцеговине и домаћина Србије, укрстиће рукавице у борби за титуле најбољих боксера у јуниорској конкуренцији и тако такмичарски наставити низ турнира у Врбасу, што је и један од главних циљева у години у којој је скоро цео спортски свет, и не само спортски, морао стати због коронавируса.

"У завршним смо припремама за 4. по реду Јуниорски куп нација у боксу, међународни турнир по ком је познат постао и наш град. Боксерски савез Србије је инсистирао да уколико имамо могућности наставимо са организацијом овог такмичења, без обзира колико држава буде у могућности да се одазове позиву, јер нам је свима важно са одржимо континуитет и будемо спремни за следећу годину, за коју се надамо да ће бити много повољнија када говоримо о здравственој ситуацији. Суочавамо се са ограничавајућим факторима и имамо отежане околности, посебно у вези са путовањима између држава и преласцима граница, због очекујемо мање учесника него претходне године, али турнир ћемо одржати са учесницима који долазе у Врбас. Ради се о младим боксерима из Сједињених Америчких Држава, Хрватске, Северне Македоније, Бугарске, Босне и Херцеговине, и наше репрезентације Србије. Три државе су нам отказале учешће у последња два дана због процедуралних разлога у вези са тестовима, Француска је отказала због заразе у њиховим редовима, због чега се налазе у карантину, али без обзира на све, спремни смо да будемо добри домаћини и да обезбедимо сигурне услове за боравак у нашем граду за све боксере који су показали спремност да и у овим околностима учествују на IV Јуниорском купу нација у боксу. То посебно уважавамо и сви они заслужују да им будемо добри домаћини. Посебно поштовање иде репрезентацији САД која је одлучила да пређе скоро пола света и бори се у рингу у Врбасу. Турнир из године у годину напредује и новина је да ћемо у четвртом издању имати могућност да финалне борбе пратимо директно на телевизији Арена спорт, која је медијски покровитељ Боксерског савеза Србије", рекао је Игор Шкундрић, члан Организационог одбора IV Јуниорског купа нација у боксу. За Врбашане, према његовим речима, посебно ће бити занимљиво што ће боје репрезентације Србије бранити и три члана Бокс клуба "Чарнок" - Машан Никчевић, Дамир Јајић и Ивана Чизмар. Иначе, женска бокс репрезентација Србије неће имати ривалке из иностранства, али ће и за репрезентативке бити организоване борбе. 

Седница организационог одбора била је у највећој мери посвећена теми како обезбедити максималну здравствену сигурност за учеснике и организаторе, разговарало се о пракси која се примењује на другим међународним турнирима и утакмицама, и констатовано да би требало користити сва решења и правила из ове области, уколико то буде могуће. Одлука о присуству публике биће донета након саветовања са стручњацима Института за јавно здравље Војводине. Борбе ће, како је речено, почињати у 17.00 часова, субота је слободан дан, а у недељу, 18. октобра од 19.00 часова, на програму су финалне борбе. Седницу Организационог одбора отворио је Предраг Ројевић, председник општине Врбас, изражавајући уверење да ће и "ове године организација турнира бити на високом нивоу, као што је то била и претходних година, док је локална самоуправа спремна да учини све да такмичење прође у најбољем реду". Седници су присуствовали и Јовица Панић из Боксерског савеза Војводине, Милан Глушац, заменик председника општине, Срђан Станић, члан Општинског већа, представници Полицијске станице Врбас, Центра за физичку културу "Драго Јововић", Дома здравља "Вељко Влаховић", Туристичке организације општине Врбас и ЈКП "Комуналац". 

"И поред вредне спортске традиције, за Врбас је веома важна и афирмација коју стиче кроз домаћинство Јуниорском купу нација у боксу. Спремни смо да и поред свих околности и четврти пут будемо добри домаћини боксерима из држава коју учествују на турниру, са истом енергијом и посвећеношћу као и претходних година када смо угостили спортисте из више од 20 држава. Стало нам је да у овим измењеним околностима из Врбаса понесу добре утиске, као и многи други спортисти пре тога, јер желимо да наставимо са потврђивањем оне констатације да је Врбас град спорта. Хвала људима из Бокс клуба 'Чарнок' на успешној презентацији не само свог рада, већ и целог града", рекао је Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт и омладину. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"