Саманта Тот једна од победница VIII Крагујевачког полумаратона

Под покровитељством Скупштине града Крагујевца, у недељу, 04. октобра, одржано је Првенство Србије у полумаратону - VIII ЗАСТАВА ОРУЖЈЕ КРАГУЈЕВАЧКИ ПОЛУМАРАТОН, а у једној од дисциплина до златне медаље стигла је и једна Врбашанка.

Саманта Тот, спортски тренер у недавно основаној Спортској организацији "City Athletic Group", освојила је прво место у трци на 5.000 метара, у конкуренцији 50 атлетичарки из бројних клубова Србије. Њено време било је 22 минута и 20 секунди, за више од пола минута боље од времена другопласиране Јелене Рашковић из Крагујевца. Само недељу дана раније Саманта је забележила још један одличан резултат - на истој трци у Чачку заузела је четврто место. Иначе, трка у Крагујевцу из године у годину окупља све већи број атлетичара из читавог региона, а ове године их је било око 380, међу којима нису учествовали само професионални спортисти, већ и рекреативци различитог старосног доба који негују спортски дух и здрав стил живота.

Саманта Тот оснивач је Спортске организације "City Athletic Group", најмлађег спортског колектива у општини Врбас, који после дужег низа година у понуду враћа бављење атлетиком. "За веома кратко време у клуб се учланио значајан број младих, деце узраста од четири до 14 година, осмишљени су програми рада и надам се је Врбас поново почео да ствара будуће атлетичаре. Циљ је укључити младе у тренинг и такмичења из календара Атлетског савеза Војводине и Српског атлетског савеза. Успостављен је и контакт са Слободаном Бранковићем, председником Српског атлетског савеза, и наш план је да уз подршку локалне самоуправе у 2021. години и Врбас постане домаћин трка на 5.000 и 10.000 метара. Имамо најаве да ће председник САС посетити Врбас и надамо се да ћемо успети реализовати зацртане планове", рекла је Саманта Тот.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"