Директор Српског атлетског савеза посетио Врбас

Слободан Бранковић, генерални секретар и директор Српског атлетског савеза и прослављени спортиста, посетио је данас општину Врбас. Бранковић је у Врбас допутовао на позив Саманте Тот, тренера и оснивача Спортске организације "City Athletic Group", која окупља заљубљенике у краљицу спортова, а теме разговора са Миланом Глушцем, замеником председника општине Врбас, и Срђаном Станићем, чланом Општинског већа, биле су унапређење атлетских спортова и инфраструктуре. Гост из Београда имао је прилику и да види докле се стигло са уређењем атлетске стазе на стадиону ОФК Врбас. 

"Као директора Српског атлетског савеза занимају ме услови за бављење атлетиком, посебно када знамо да је Врбас добио један нови атлетски клуб. Добре је да је град започео реконструкцију стаза на стадиону, што јесте предуслов да се добије модерна атлетска стаза пресвучена тартаном. Тако ће сви спортисти из Врбаса моћи да користе овај простор, не само ателтичари, већ и други спортисти који одрађују кондиционе припреме, чак и за рекреативце и ученике. На тај начин би Врбас могао да се упише на атлетску мапу и постане место где се организују домаћа и страна атлетска такмичења", рекао је Бранковић, који је присуствовао и делу тренинга чланова "City Athletic Group". 

Милан Глушац, заменик председника општине Врбас, истакао је са локална самоуправа има намеру да пружи подршку и атлетици као базичном спорту, и зато тражи партнере у пројекту завршетка радова на уређењу атлетске стазе на стадиону.

Саманта Тор, тренер у "City Athletic Group", захвалила се Бранковићу на посети Врбасу и исказаној намери да подржи активности клуба, посебно истичући да је за град веома важно да се после дугогодишње паузе поново организовао један атлетски клуб и значајан број младих укључио у тренажни процес и такмичења. "Позивам младе да се прикључе нашем клубу. Атлетика је основа свих спортова и сви они могу да након усвајања основних вештина у нашем клубу, касније изаберу друге спортове којим ће се бавити. Најважније је да здраво живе и правилно се развијају, а атлетика ће им то сигурно омогућити", рекла је Саманта Тот.   

 

 

 

 

 

КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

28. сеп 2020. КУЛТУРА

Сликарка Татјана Мартицки гошћа Ликовне галерије

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

15. сеп 2020. КУЛТУРА

Адриен Ујхази побединица 46. Палете младих

Адриен Ујхази, сликарка из Новог Сада, овогодишња је побе...

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

08. сеп 2020. КУЛТУРА

Скулптуре Јулијане Протић у Ликовној галерији

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса публици је од...

Нова изложба у Галерији Културног центра

19. авг 2020. КУЛТУРА

Нова изложба у Галерији Културног центра

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса постављена је...

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

12. авг 2020. КУЛТУРА

Мирославу Алексићу "Вишњићева награда" за 2020. годину

Мирослав Алексић, песник из Врбаса, добитник је "Вишњићев...