Обележен Дан ослобођења Врбаса

У Врбасу је данас обележена 76. годишњица од ослобођења града од фашистичке окупације. У складу са мерама прописаним због пандемије COVID 19, ове године обележавање важног јубилеја организовано је нешто скромније, без културно-уметничког програма и масовнијег окупљања, али није изостало јасно исказивање дужног поштовања и дивљења подвигу генерација, знаних и незнаних јунака који нису жалили ни своје животе у борби са фашистичким непријатељима.

Овим поводом положени су венци на спомен гробницу на Градском гробљу, у којој леже посмртни остаци бораца народно-ослободилачког умрлих у врбаској болници током 1944. и 1945. године, као и све жртве фашистичког терора страдале приликом уласка окупаторских трупа у Врбас 1941. године. Поштовање жртвама фашизма исказано је и на споменику свим жртвама ратова у бившој СФРЈ од 1991. до 1999. године, као споменику страдалим војницима Црвене Армије, а на крају и на споменику жртвама фашизма у центру Врбаса.

Венце су положили Венце положили представници општине Врбас - Предраг Ројевић, председник општине, Сања Жигић, председница Скупштине општине, и Милан Глушац, заменик председника општине, делегација Општинске организације СУБНОР-а, Полицијске станице Врбас, Удружења српско-руског пријатељства "РОД", Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Српске радикалне странке и Покрета уједињених пензионера Србије.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"