Како унапредити бициклистички саобраћај у Србији?

Бициклистичка удружења из Новог Сада, Шапца, Лознице, Београда и Врбаса представила су у Културном центру Града Београда брошуру "Како унапредити бициклистички саобраћај у Србији", саопштили су организатори скупа.

Циљ ове брошуре је да едукује доносиоце одлука о значају бициклистичког саобраћаја и укаже на неопходне промене које су потребне да би се број бициклиста повећао на улицама градова у Србији.

У тренутку када већина градова у Европи и свету развија бициклистички саобраћај као вид одговора на COVID 19, гужве и загађење, држава мора да препозна значај овог вида транспорта и бициклисти желе да помогну институцијама по овом питању, наводи се у саопштењу. Удружења ће послати брошуру на адресе свих релевантних институција које имају везе са планирањем и безбедношћу саобраћаја, са предлогом за организовање састанка и разрадом даљих корака на измени законских норми и правилника.

Иначе, Критична маса - бициклисти Врбаса заказала је за суботу, 31. октобар у 15.30 часова, ново окупљање на Тргу Николе Пашића и вожњу градом. Овога пута пажња ће бити посвећена теми Осветљеност бициклиста и вожња у условима смањене видљивости, а пратиће је акција поделе расвете за бициклисте. Акцију је подржала Фондација Хајнрих Бел.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"