Покрајинска влада издваја 13,5 милиона динара за опрему за ОБВ

Покрајинска влада донела је одлуку о набављању ултразвучног апарата – систем са апликацијама за преглед абдомена и меких површинских ткива и васкулара с три УЗ сонде и принтером, чија је вредност 13,5 милиона динара, за потребе Опште болнице Врбас, саопштено је данас након седнице којом је председавао Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

"Покрајинскa влада је на данашњој седници донела низ закључака о прибављању медицинске опреме у јавну својину АП Војводине за потребе више института, општих и специјалних болница, домова здравља и завода за јавно здравље у Војводини.

Између осталог, донет је закључак о прибављању у јавну својину медицинске опреме у вредности до 27 милиона динара за потребе Института за онкологију Војводине. Институту ће бити набављен апликатор за брахитерапију, као и портабилни ултразвучни апарат за потребе Одељења за анестезију, интензивну терапију и негу.

За Општу болницу у Врбасу у јавну својину АП Војводине прибавља се ултразвучни апарат – систем са апликацијама за преглед абдомена и меких површинских ткива и васкулара с три УЗ сонде и принтером, чија је вредност 13,5 милиона динара.

За потребе Општe болницe 'Ђорђе Јоановић' у Зрењанину прибавља се систем за дигитализацију РТГ апарата, вредан шест милиона динара.

Медицинска опрема – аналогни РТГ апарат с подним носачем цеви и додатном опремом и ЦР системом, у вредности од 6,6 милиона динара, прибавља се за потребе Дома здравља Кула. За Институт за плућне болести у Сремској Каменици биће набављен операциони сто за потребе грудне хирургије, вредан 6,2 милиона динара.

На данашњој седници је за вршиоца дужности директора Опште болнице 'Ђорђе Јоановић' у Зрењанину, именован др Игор Китареску, доктор медицине, специјалиста интерне медицине – кардиологије.

За вршиоца дужности директорке Геронтолошког центра у Суботици, именована је Бранкица Тешановић, мастер економисткиња из Суботице", наводи се у саопштењу Покрајинске владе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"