Одржана III седница СО Врбас

У уторак је одржана III седница Скупштине општине Врбас. У циљу спровођења обавезних мера у борби против заразе COVID 19, одборници су се састали у биоскопу "Југославија". Заседање је отворено одавањем поште преминулом одборнику Скупштине општине Петру Канкарашу.

Уз редовни записник са претходне седнице, Скупштина општине је усвојила нову одлуку о Општинском већу, одлуку о усвајању информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Врбас за период од 01. 01. 2020. године до 30. 09. 2020. године, затим одлуку о изменама и допунама одлуке о правима на финансијску подршку породици са децом, одлуку о изменама и допунама одлуке о условима и мерама за уклањање објеката који представљају непосредну опасност за живот и здравље људи, суседне објекте и безбедност саобраћаја, као и одлуку о изменама и допунама одлуке о унапређењу енергетске ефикасности на територији општине Врбас. Изменама и допунама одлуке о оснивању Народне библиотеке "Данило Киш" установа ће убудуће носити назив Јавна библиотека, што је усклађивање са законодавством из области културе.

На предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе дошло је до измена на челним местима појединих јавних предузећа - на место вршиоца дужности  директора Јавног комуналног предузећа "Комуналац" именован је Игор Шкундрић, након што је досадашњи директор Синиша Адамовић поднео оставу на ово место. Такође, новог директора добило је и Јавно комунално предузеће "Стандард" - уместо Марије Милуновић вршилац дужности директора постао је Вељко Ковачевић, док је нови вршилац дужности директора Јавног предузећа "Врбас-гас" од сада Дарко Васиљевић, уместо Радислава Бјелице.   

Скупштина општине именовала је Локални савет родитеља општине Врбас, за школску 2020/2021. годину, у ком се налазе по два представника свих образовних установа - једне предшколске, десет основних и три средње школе, а затим је дошло до измена у саставима Надзорног одбора ЈП "Врбас-гас"; Савета за урбанизам, стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине, Управног и Надзорног одбора Центра за физичку културу "Драго Јововић", Школског одбора Основне музичке школе и Комисије за планове општине Врбас.

На овој седници формирана је и нова одборничка група под називом "Српска радикална странка за Врбас", коју чине три одборника.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"