Агро инфо караван стиже у Врбас

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) организоваће у 15 локалних самоуправа широм Србије Агро инфо караван, предавања на којим ће се пољопривредни произвођачи и сезонски радници моћи упознати са поједностављеном процедуром ангажовања на сезонским пословима путем портала и мобилне апликације.

Како је најављено, од 24. децембра до 15. јануара Агро инфо караван посетиће Зрењанин, Ниш, Чачак и Краљево, Суботицу и Бачку Тополу, Инђију и Сремску Митровицу, Гроцку, Свилајнац и Јагодину, Зајечар и Неготин, и Сомбор и Врбас, а због противепидемијских мера систем ће бити представљен на отовреном.

Како је саопштено, након реформе којом је уведена електронска пријава сезонаца, промоција на терену кључна је за разумевање бенефита легалног ангажовања, и за послодавце и за раднике. Шефица Јединице за храну и пољопривреду у НАЛЕД-у Тиса Чаушевић рекла је да је рад на црно у овој области смањен за 37 одсто само током прве године, а досад је пријављено око 44.000 сезонаца чија су права заштићена и увећани су буџетски приходи за четири милиона евра. "Почев од 24. децембра, током девет дана свим заинтересованим представницима локалних органа, произвођачима и сезонским радницима Агро инфо караван представиће процедуру, предности електронске пријаве и поделити промотивне материјале", објаснила је Чаушевић.

Агро инфо караван организује Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), уз подршку Немачке развојне сарадње, а иницијативу за поједностављење процеса покренули су 2015. године група пољопривредних компанија из Срема и НАЛЕД.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"