Обезбеђен новац за изградњу Дома културе у Равном Селу

Директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић и председник општине Врбас Предраг Ројевић потписали су данас уговор о финансирању изградње објекта дома културе у Равном Селу, који је изгорео у пожару 2016. године.

"Први уговор који потписујемо у 2021. години је уговор са општином Врбас и то довољно говори о значају који овај пројекат има за Покрајинску владу. За финансирање пројекта, из покрајинског буџета је издвојено 160 милиона динара", рекао је Ковачевић и додао да је планирано да се изградња објекта заврши до краја године. 

Председник општине Врбас Предраг Ројевић захвалио се Покрајинској влади и Управи за капитална улагања, која је препознала значај обнове Дома културе у Равном Селу, подсећајући да се управо у овом месту одржава филмски фестивал који је 2017. покренуо наш познати глумац Лазар Ристовски.

"Реализацијом овог пројекта биће унапређен не само културни живот села, већ и целе општине Врбас. Пројектом је предвиђено да се остаци изгорелог објекта уклоне, а да се на истом месту изгради нови објекат, који ће између осталог садржати и сценско-гледалишни простор максималног капацитета 223 седишта", рекао је Ројевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"